Iivo Niskanen soimasi itseään

Iivo Niskanen jäi sprintissä puolivälieriin:"Vähän liian kiltti olin" 1:21
Iivo Niskanen kommentoi maailmancup-avaustaan MTV Urheilulle.

Iivo Niskanen karsiutui jatkosta puolivälierävaiheessa Rukalla maastohiihdon maailmancupin avanneessa perinteisen sprintissä. Suomalaistähti soimasi urakkansa päätyttyä itseään taktisesta huonoudesta.

– Tänään oli hyvä päivä, ainut vaan että taktisesti hiihdin tosi huonosti. Vähän liian kiltti olin. Ei tullut puolustettua omaa paikkaa tarpeeksi, Niskanen pudotteli MTV Urheilulle.

Niskanen viittasi erityisesti viimeiseen nousuun.

– Olin viimeisenä vikan nousun alkaessa. Edessä oli kaksi (miestä), vauhti alkoi pysähtyä, jouduin vaihtamaan siihen latua ja lähtemään nousun alta nollavauhdeista.

Niskanen onnistui lopulta parsimaan itsensä erässä kolmanneksi Ranskan Richard Jouven ja Ruotsin Johan Häggströmin jälkeen. Jatkoon ei ollut kuitenkaan asiaa.

– Nousu tuli sinänsä hyvin, siihen olen tyytyväinen. Aina parempi, että se sija paranee nousussa kuin ei. Ihan ok, jatketaan huomiseen.

Huomenna lauantaina Niskanen pääsee irti bravuurimatkallaan 15 kilometrin perinteisen väliaikalähdössä. Rukan minitour huipentuu sunnuntaina 15 kilometrin takaa-ajoon vapaalla.

– Olisi ollut tärkeää päästä välieriin. Sieltä kuitenkin saa enempi bonussekunteja. 

Niskanen palaa nyt halua kääntää kurssi.

– Kyllä huomenna pitää kamppailla ihan kärkisijoista. Se on ihan selkeä päämäärä, ja taistella sitten kärkisijoista takaa-ajossa. Nyt jäi vähän kirittävää, mutta huomenna pitää antaa kaikki ladulle, Niskanen linjasi.

Sprintin parhaana suomalaisena Joni Mäki ylsi välieriin.

Lue myös:

    Uusimmat