Iivo Niskanen kertoo, miksi hän jättää Tour de Skin väliin

Maastohiihtotähti Iivo Niskanen jättää vuodenvaihteen Tour de Skin väliin helmikuussa Itävallan Seefeldissä käynnistyvät MM-kisat mielessään.

– Tour de Ski ei ollut suunnitelmissa alkujaankaan. Tavoite on hiihtää Seefeldissä kauden parasta vauhtia, Niskanen kertoo.

Väliin jättämiseen johti myös Tourin sprintti- ja vapaapainoitteinen matkavalikoima. Kaksinkertaisen olympiavoittajan ja kaksinkertaisen MM-mitalistin Niskasen vahvuudet ovat perinteisen hiihtotavan normaalimatkoilla.

– Tourilla matkavalikoima ei ole sellainen, että olisi mahdollisuudet kamppailla sellaisista sijoista, mitä Tourille lähtiessä kannattaisi tavoitella.

– Säästellään ensi vuoteen Alpe Cermisin päivät. Nyt ihan normaalia harjoittelua ja Skandinavia Cupin kautta hakemaan (maajoukkuevalmentaja) Mikko Virtasen sanoin vauhtia jatkoon maailmancupissa, Niskanen veistää.

"Oli oikea ratkaisu"

Sunnuntaina Niskanen hiihti sijoituksellisesti uransa parhaan vapaan hiihtotavan normaalimatkan kilpailun. Suomalaistähti oli 15 kilometrin väliaikalähtökilpailussa Sveitsin Davosissa 13:s.

– Oli ihan ok hiihto. Selkeästi parempi onnistuminen kuin viime viikonloppuna Beitostölenin vapaalla. Oli ihan oikea ratkaisu lähteä tänne hiihtämään.

Beitostölenin 30 kilometrin kisan Niskanen jätti heikon vauhtinsa myötä kesken. Nyt Niskanen oli Davosissa 7,2 kilometrin väliaikapisteessä peräti kolmantena.

– Puolimatkaan tuli mukavasti. Kympissä alkoi tuntua, että olin hiihtänyt pikkaisen liian lujaa edellisen kierroksen pitkän työpätkän. Loppu ei tullut enää niin hyvin.

– Olen ihan tyytyväinen päivän kisaan, Niskanen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat