Iivo Niskaselta kova kyykkäys ja uran paras vapaan veto – olympialaisista eliniäksi suljettu venäläinen juhli ensimmäistä kertaa urallaan

Iivo Niskanen oli ajallisesti mukana palkintopallitaistelussa maailmancupin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailun puolivälissä Sveitsin Davosissa, mutta menetti asemiaan loppumatkalla. Niskanen oli Venäjän Jevgeni Belovin voittamassa kilpailussa 13:s, mikä on hänen uransa paras sijoitus vapaan hiihtotavan normaalimatkojen maailmancup-kilpailussa.

Niskanen kiikkui 7,2 kilometrin väliajassa kolmantena, kuuden sekunnin päässä kisaa silloin johtaneesta Norjan Chris Jespersenistä. Niskasen paukut alkoivat kuitenkin olla aika lailla syöty ja hän taipui loppumatkasta kärjelle tasaisesti väliaika väliajalta. Niskanen jäi Belovin noteerauksesta lopulta 36,7 sekuntia.

Belov kukisti tiukassa sekuntitaistelussa toiseksi sijoittuneen Ranskan Maurice Manificatin 0,9 sekunnilla. Kolmanneksi tuli Norjan Martin Johnsrud Sundby (+4,5).

13:nneksi sijoittunut Niskanen oli ollut aiemmin parhaimmillaan 19:s vapaan normaalimatkojen maailmancup-kisoissa. Suomalaismiehistä pisteitä nappasivat myös 21:nneksi sijoittunut Perttu Hyvärinen (+53,8) ja 24:nneksi sivakoinut Matti Heikkinen (+59,5). Lari Lehtonen jäi niukasti pinnojen ulkopuolelle oltuaan 32:s (+1.13,0).

Beloville voitto on hänen uransa ensimmäinen henkilökohtaisissa maailmancup-kilpailuissa. Elinikäisen olympiakilpailukiellon Sotshin vuoden 2014 dopingsotkuista saaneella Belovilla oli ennestään vyöllään kakkossijoja vuosilta 2015 ja 2016.

Kärkihiihtäjistä poissa olivat muun muassa kaksi kisaa tällä kaudella mieheen voittaneet Norjan Sjur Röthe ja Venäjän Aleksandr Bolshunov.