Iivo Niskanen avasi Suomen mitalitilin MM-pronssilla! Norjalaistähdestä vihdoin maailmanmestari

Iivo Niskanen avasi Suomen joukkueen mitalitilin pronssilla maastohiihdon 15 kilometrin perinteisen kilpailussa Seefeldin MM-kisoissa keskiviikkona. Kultaa nappasi norjalainen Martin Johnsrud Sundby.

Ennakkosuosikki Niskanen kävi kovaa sekuntikamppailua muiden kärkinimien kanssa koko kisan ajan, mutta ei pystynyt vastaamaan loistavasta loppukiristään huolimatta Sundbyn ja venäläisen hopeamiehen Aleksandr Bessmertnyhin huippuvetoihin.

Pitkän uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisakullan napannut Sundby voitti Bessmertnyhin 2,9 sekunnilla ja Niskasen 20,4 sekunnilla.

Venäjän Andrei Larkov oli uhata Niskasen pronssia, mutta jäi 2,4 sekunnilla neljänneksi.

Niskanen, 27, puolusti matkan maailmanmestaruutta Lahdesta kahden vuoden takaa.

Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli 19:s, Ristomatti Hakola 29:s, Anssi Pentsinen 32:s ja Joni Mäki 51:s.

MM-kisat jatkuvat maastohiihdon osalta naisten viestillä torstaina. Alla Suomen joukkueen tähti Krista Pärmäkoski kommentoi odotuksia.

Krista Pärmäkoski uskoo Suomen viestinaisten taistelevan MM-pronssista 1:38
Krista Pärmäkoski kommentoi viestiodotuksia MTV Urheilulle.