Iho kuntoon kevääksi: Tee nämä yksinkertaiset muutokset kauneusrutiineihin

Talven jäljiltä iho voi olla kalpea, kuiva ja elottoman näköinen. Kevään kolkutellessa oven takana kannattaa myös ihoa alkaa huoltaa kevättä kohden.

Iho reagoi usein kuivaan pakkasilmaan pintakuivuudella. Iho saattaa olla hyvinkin kuiva, mikä oireilee ihon hilseilynä ja kiristävällä tunteella kasvoilla.

Kun iho on kuiva ja hilseilee, se myös näkyy: kuollut ihosolukko ihon pinnalla tekee ihosta samean ja elottoman näköisen. Ensiapu onkin tarpeen, kun ihoa lähdetään hoitamaan kohti kevättä.

Ihonhoidossa kannattaa tehdä muutama pieni muutos vuodenajan vaihtuessa. Talvisin moni suosii paksuja kosteusvoiteita, mutta kevääksi voi hyvin vaihtaa päivävoiteen astetta ohuempaan. Lumenen tiedottaja Misme Yrjölä antoi vinkit keväiseen ihonhoitoon.

1. Kuori

Talven jälkeen kuivahko iho kannattaa kuoria hellävaraisilla tuotteilla, jotta kuolleet ihosolut puhdistuvat iholta.

2. Naamioi

Talven jäljiltä iho kaipaa kosteutuksen lisäksi heleyttä ja kirkkautta. Tällöin kannattaa siis valita heleyttä lupaavia tuotteita.

3. Käytä seerumia

Ensiapuna samean näköiseen ihoon toimii eri ihotyypille sopiva seerumi. Kuivalle iholla kannattaa valita ravitseva, öljymäinen seerumi ja rasvoittuvalle iholle heleyttävä, mutta mattapinnan jättävä seerumi.

4. Suojaa auringolta

Auringon lisääntyessä ja keväthangilla ulkoiltaessa kannattaa ehdottomasti muistaa päivävoide, jossa on suojakerroin.

5. Älä unohda vartalon ihoa

Myös vartalon iho kaipaa erityistä kosteutusta talven jälkeen. Ota siis tavaksi kuoria ja kosteuttaa iho viimeistään nyt.

Lue myös:

    Uusimmat