Mainos

Ihmissalakuljettajien uusin keino: Gibraltarin salmen yli vesiskootterilla kolmen tonnin hintaan

Euroopan rajaviranomainen Frontex on kohdannut uudenlaisen haasteen sen yrittäessä estää laittomien siirtolaisten pääsyä Euroopan Unionin alueelle. Marokosta Espanjaan yritetään nyt huippunopeilla vesijeteillä.

Frontex on kiinnittänyt huomiota uuteen ilmiöön Välimerellä viime vuosina. Marokkolaiset ihmissalakuljettajat taittavat matkan Gibraltarin halki Espanjaan alle puolessa tunnissa vesijeteillä. Kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi yhdestä kolmeen siirtolaista.

Rajaviranomaisen mukaan keinot puuttua nopealiikkeisten vesiskoottereiden toimintaan ovat mitättömät. Käytännössä vesijetti jättää matkustajansa kyydistä ja kääntyy samantien takaisin kohti Marokkoa. Yleensä viranomaiset eivät partioveneineen ehdi paikalle, ennenkuin jetti on jo poistunut alueelta.

Vesijettisalakuljetus on sen tekijälle tuottoisaa bisnestä. Uuden vesijetin hinta liikkuu kymmenen ja kahdenkymmenentuhannen euron välillä. Siirtolaiset maksavat salakuljettajalle kolmesta neljään tuhatta. Salakuljettaja saa siis maksettua uuden vesijetin tekemällä yhden matkan kolmen matkustajan kanssa.

Frontexin mukaan vesijettejä käytetään myös hasiksen salakuljettamiseen. Täyttä vauhtia rantaan ajavat vesijettisalakuljettajat ovat viranomaisten mukaan riski myös uimareille. Rikolliset käyttävät ajoittain myös turistien suosimista vuokraamoista vuokrattuja vesijettejä.

Alla olevalta videolta voit katsoa uutisvideon siitä, kuinka toimittaja tekeytyi pakolaiseksi kuvatakseen salaa ihmissalakuljetusta. 

5:58

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.