"Ihailin hänen pelaamistaan" – Tappara on saamassa todellisen täsmäaseen ylivoimalle

3:08
Otso Rantakari on liittynyt Tapparan harjoitusvahvuuteen - C Moren asiantuntijat odottavat puolustajalta suuria tekoja ylivoimalla.

Tappara lähti SM-liiga-kauteen yhtenä suurena ennakkosuosikkina. Alku ei ole kuitenkaan ollut odotusten mukainen, ja etenkin ylivoimalla Tapparan peli on yskinyt. Sille osa-alueelle joukkue on kuitenkin saamassa lähiviikkoina suuren avun.

Tapparan ylivoimatilasto on surullista luettavaa. Tähtipelaajia vilisevän joukkueen pakkopeli on jauhanut maaleja vasta 12:nneksi tehokkaimmin SM-liigassa. Kaikkiaan 11 ottelussaan yli 63 minuuttia ylivoimalla pelannut Tappara on osunut vasta viidesti.

Lähiviik

koina tamperelaisten ylivoimapeliin on odotettavissa helpotusta. Suureen rooliin ylivoimalla kaavailtu puolustaja Otso Rantakari on nimittäin palannut joukkueen harjoituksiin. Helmikuussa vaikeasti loukkaantunut Rantakari on kuntouttanut itseään pitkään, ja ensimmäinen peli Tappara-paidassa on edessä lähiviikkoina.

C Moren asiantuntijat Lasse Kukkonen ja Sami Kapanen lataavat kovia odotuksia kuluvan kauden kattavan sopimuksen Tapparan kanssa solmineen Rantakarin niskaan. Odotuksia mies ei kuitenkaan välttämättä pysty lunastamaan välittömästi.

– Varmasti pystyy auttamaan ylivoimassa, Kukkonen aloittaa.

– Täytyy muistaa, että pitkä poissaolo, sitä kautta pelirytmin ja monesti ylivoimapelissä kiekollisen rytmin löytäminen voi olla alussa haaste. Ehkä nyt, kun Tapparalla peli ei ihan ole balanssissa, se ei ole ehkä ihan helppoa.

Kukkonen kääntääkin katseensa ensisijaisesti kevääseen, jolloin pelataan tärkeimmät ottelut.

Rantakari voitti Suomen mestaruuden Tapparassa vuonna 2017. Pari vuotta myöhemmin hän lähti ulkomaille, ensin Sveitsiin, sitten Venäjälle KHL:ään. Viime kausi katkesi loukkaantumiseen Ruotsin EHT-turnauksessa helmikuussa.

Kapanen näkee Rantakarin tilanteen Kukkosen tapaan. Pitkän poissaolon jälkeen odotusten tulee olla maltillisia.

– Hän pystyy auttamaan joukuettaan pitkällä aikajänteellä, ei varmaankaan heti alkuun poissaolon jälkeen, Kapanen sanoo.

– Hänellä on laukaisu-uhka ja sitä kautta (tuo) monipuolisia vaihtoehtoija. Itse Sveitsin vuotena ihalin hänen pelaamistaan Davosissa. Kun hän meni sinne, oli todella kova ja vahva alku, ja hän näytti, että pystyy liidaamaan joukkuetta erikoistilanteissa.

Miten Rantakari itse kommentoi vahvuuksiaan ja syitä palata Tapparaan? Katso yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja