Idols: Laulava lääkäri pyrkii idoliksi

Vaasan Idols-koelauluissa tuomariston eteen astelee laulava lääkäri. Onko tällä nuorella miehellä pian uran vaihto edessä?

Oululainen Heikki Tuomi, 27, kiinnostui laulamisesta jo nuorena, mutta vasta vanhemmalla iällä miehen haaveet alkoivat liittyä musiikin tekemiseen. Lääketiedettä opiskeleva herra päätti pitkän jahkailun jälkeen kokeilla avaisiko Idolsin koelaulut hänelle tien tähteyteen.

– Olen huomannut olevani jollain tavalla musikaalinen. En vain ole oikein ikinä ajatellut, että se olisi jotain, mitä pystyisin oikeasti tekemään. Nyt muutaman viime vuoden aikana olen lähtenyt mukaan bändijuttuihin ja huomannut, kuinka paljon nautin siitä, Heikki valottaa.

Idols-kisaan Heikki päätti lähteä lähes salaa. Etukäteen hän paljasti vain muutamalle aikeistaan osallistua koelauluihin.

– Tarvitsin vähän tukea tänne lähtemiseen. En olisi välttämättä tullut paikalle, jos en olisi tiettyjen ihmisten kanssa jutellut. Moni voi suhtautua Idolsiin osallistumiseen ristiriitaisesti ja jopa negatiivisesti. Sen takia olen ehkä vähän varovaisesti kertonut tästä ihmisille.

– Luulen Idolsiin osallistuminen tulee suurimpana yllätyksenä niille, joiden kanssa olen musiikin saralla tekemisissä, Heikki pohtii.

Intiimi esiintymistilanne jännittää

Nuori mies on ehtinyt kierrellä monissa häissä ja bileissä laulamassa oman cover-bändinsä kanssa. Idols-tuomariston Heikki suunnitteli vakuuttavansa John Legend kappaleella Ordinary People.

– Se sopii hyvin tunnelmaltaan tähän elämäntilanteeseeni. Kuulin sen sattumalta pitkästä aikaa ja ajattelin heti, että tämän biisin voisin laulaa.

Isoillekin yleisöille esiintynyt laulaja myöntää, että ammattitaitoisen Idols-raadin eteen astuminen hermostuttaa.

– Tietysti se jänskättää. Se on erikoinen ja intiimi tilanne, johon ei ole ehkä tottunut. Lisäjännitystä voi tulla vielä siitä, että Herra Ylppö ja Laura Voutilainen ovat itsekin menestyviä artisteja, Heikki mietiskelee.



Onko laulavasta lääkäristä idoliksi? Katso Idols sunnuntaina 8. tammikuuta 2012 kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Teksti: Sanna Jokinen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat