Ruotsilla häikäisevä alku MM-turnauksessa – käsittämätön temppu ratkaisi voiton

Voitosta voittoon Tshekin MM-turnauksessa edennyt Ruotsi joutui yllättäviin vaikeuksiin Latvian kanssa, mutta otti tilanteen hallintaansa uskomattomalla tavalla. Ruotsi on voittanut kaikki viisi pelaamaansa alkulohko-ottelua.

Ruotsi aloitti alkulohkon ottelunsa Latviaa vastaan vahvasti ja eteni seitsemässä minuutissa 20-johtoon Rasmus Dahlinin ja Jonas Brodinin reilun kahden minuutin välein tulleilla maaleilla.

Ruotsin johto suli toisessa erässä vielä nopeammin. Ajassa 22.54 Kaspars Daugavins kavensi ja vain 23 sekuntia myöhemmin Roberts Mamcics tasoitti ottelun.

Ruotsin iltapäivä Ostravassa synkkeni entisestään, kun Buffalon NHL-tähti Dahlin sikaili itsensä ennenaikaisesti suihkuun ajassa 26.39. Dahlinin raju taklaus pamahti Latvian Haralds Egleä päähän, ja tuomaristo palkitsi ruotsalaisen 5+20 minuutin rangaistuksella ryntäyksestä.

Latvia ei onnistunut ylivoimaansa hyödyntämään, minkä jälkeen Ruotsi otti ottelussa kuskin paikan häkellyttävällä tavalla.

Ruotsi iski kiekon kolmesti Latvian verkkoon vain 26 sekunnissa, kun Fabian Zetterlund osui kahdesti ja Joel Eriksson Ek kerran. Tämäkään ei Ruotsille riittänyt, vaan reilut 3,5 minuuttia 3–2-maalista Marcus Pettersson laukoi tilanteeksi jo 6–2.

Tämä riitti Columbus Blue Jacketsia edustavalle maalivahdille Elvis Merzlikinsille. Tilalle luisteli Mestiksen KeuPassa viime kaudella torjunut Eriks Vitols, joka nähdään ensi kaudella JYPin paidassa SM-liigassa.

Vitolsin onnistui torjua ruotsalaisten lähentelyt lähes ottelun loppuun saakka. Reilu minuutti ennen loppua Marcus Johansson kuitenkin onnistui laukomaan loppulukemiksi murskaavat 7–2.

Ruotsi jatkaa voittonsa myötä turnauksessa puhtaalla pelillä. Viisi ottelua, viisi suoraa voittoa varsinaisella peliajalla ja B-lohkon kärkisija ennen viisi pistettä jäänyttä Yhdysvaltoja. Ruotsin maaliero on hirmuinen 26–7.

Latvia on seitsemällä pisteellään lohkon viidentenä pisteen nelossijan Slovakiaa ja kaksi pistettä kolmossijan Saksaa perässä.

Juttua muokattu 18.5. kello 16. Päivitetty ottelun lopputulos ja lohkotilanne.