Hyvinkäällä liikenneympyrään noussut pissaava patsas nauratti – kunnes se lysähti ja korjattiin pois

Hyvinkäällä liikenneympyrään noussut pissaava patsas nauratti – kunnes se lysähti ja korjattiin pois 0:14
Myrsky runteli pissaavan patsaan, joten se jouduttiin viemään pois.

Ilo liikenneympyrään nousseesta pop up -taideteoksesta jäi lyhyeen Hyvinkäällä, kun pissaava patsas lyhistyi viikonloppuna myrskyssä. Eilen Hyvinkään kaupungin työntekijät hakivat patsaan pois.

Hyvinkään kaupungilla suhtaudutaan hyväntuulisesti viime viikolla liikenneympyrään ilmestyneeseen patsaaseen. Viestintäpäällikkö Pi Krogell-Magni kertoo, että ainakaan kaupungintalolla ei tiedetä, kuka patsaan on tehnyt 

– Yleisesti pidimme patsasta hauskana juttuna, mutta viikonloppuna myrsky rysäytti sen kasaan. Haimme patsaan rippeet pois eilen.

Hyvinkään kaupungilla oli jo ehditty alkaa miettiä, mitä anonyymin taiteilijan teokselle tehdään, mutta luonnonvoimat ehtivät hätiin. Krogell-Magni sanoo, että pidempiaikaiseen patsaaseen tarvittaisiin kaupungilta lupa. Teos oli ilmeisesti paperimassasta tehty, joten sillä ei ollutkaan edellytyksiä selvitä pystyssä kovin kauan.

Patsas muistuttaa erehdyttävästi taiteilija Tommi Toijan Bad Bad Boy -teosta Helsingin Jätkäsaaressa. 

kertoo, että teoksen alle jätetty kyltti "Tehtiin ite ja säästettiin" viittaa ilmeisesti Toijan Riihimäelle toteuttamaan Eksynyt-veistokseen, jonka hinnasta kaupunkilaiset ovat käyneet vilkasta keskustelua.

Lue myös:

    Uusimmat