Mainos

Hyvästit maailman vanhimmalle maksukortille – Diners Club -luottokorttien käyttö päättyy Suomessa

Diners Club -luottokorttiohjelma loppuu Suomessa ensi vuoden toukokuun lopussa.

Korttia franchise-sopimuksella hallinnoinut SEB Kort keskittyy vain Mastercard-tuotteisiin, joihin kuuluu myös pääasiassa yritysten käyttämä Eurocard-luottokortti.

– Me keskitämme tuotemerkkejämme samalla tavalla kuin muutkin pankit. Finanssialalla tehostaminen on päivän trendi, aika monet pankit ovat keskittäneet korttiohjelmiaan joko Visalle tai Mastercardille, sanoo SEB Kortin johtaja Tommi Lassila.

Kustannuksia pitää saada kuriin etenkin lisääntyvän EU-sääntelyn takia.

Ruotsalaisen SEB-pankin korttiyhtiö SEB Kort on Eurocardillaan Pohjoismaiden markkinajohtaja. Diners Clubin kuluttajakorttien liiketoiminta on Lassilan mukaan ollut Suomessa marginaalista suhteessa korttiliiketoiminnan kokoon Pohjoismaissa.

– Diners Club on SEB Kortin tytäryhtiö, nyt se sulautetaan SEB Kortiin ja Diners Club-ohjelmasta luovutaan kaikissa Pohjoismaissa.

Kauppiassopimukset lopetetaan ensi kesäkuussa

Diners Club nimi jää elämään vielä liikematkatoimistojen käyttämässä matkatilipalvelussa, joita SEB Kort myy yrityksille.

– Me tarjoamme yrityksille maksuratkaisuja matkatili-palvelulla. Se on meille merkittävää liiketoimintaa.

SEB Kort lopettaa myös Diners Clubiin liittyvät kauppiassopimukset ensi kesäkuussa, kun kortin käyttö loppuu. SEB Kort on sopimuksilla vastannut siitä, että kauppiaat saavat maksunsa ostoksista, joita asiakkaat ovat Diners Club -luottokortilla tehneet.

Etenkin Yhdysvalloissa on paljon Diners Club -luottokorttien käyttäjiä. Ulkomaiset kortit käyvät maksuvälineenä myös Pohjoismaissa edelleen.

Kauppiassopimukset siirtyvät SEB Kortilta Netsin hoidettavaksi.

Diners Club on saanut alkunsa 1950-luvulla Yhdysvalloissa, ja sitä pidetään maailman ensimmäisenä maksu- ja luottokorttina.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja