Huumeliigalle kovat tuomiot Oulussa

Kaksi jäsentä sai vankeutta yli seitsemän vuotta. Loput tuomiot olivat reilusta kuudesta vuodesta vajaaseen vuoteen.

Oulun käräjäoikeus on langettanut kovat vankeustuomiot Oulussa ja Helsingissä toimineelle huumeliigalle. Pohjois-Suomen suurimman huumetapauksen tuomiot annettiin torstaina.

Liigan päätekijä, helsinkiläinen Toni Parpala, 27, sai seitsemän vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen. Käräjäoikeuden mukaan hän on 1,5 vuoden aikana myynyt ja välittänyt noin 4,2 kiloa amfetamiinia, useita tuhansia ekstaasitabletteja ja lähes 40 kiloa hasista.

Parpala jäi kiinni viime keväänä, kun hän oli palaamassa huumelastin kanssa Helsingistä Ouluun.

Helsinkiläinen Panu Mikael Kulta, 35, tuomittiin seitsemän vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen. Hän on myynyt ja välittänyt noin viisi kiloa amfetamiinia sekä 5000 kappaletta ekstaasitabletteja. Lisäksi hän on välittänyt ja myynyt lähes 17 kiloa hasista.

Vantaalta kotoisin oleva Petri Tapani Oksava, 32, sai kuuden ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen. Oululainen Janne Pekka Antero Rissanen, 22, tuomittiin viiden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Liigan kaksi muuta jäsentä tuomittiin reilun kahden vuoden vankeuteen. Lisäksi yhdelle tekijälle tuli 11 kuukauden vankeusrangaistus.

Kaikkiaan seitsemän miehen liiga on välittänyt, myynyt ja hankkinut reilun vuoden aikana lähes 25000 ekstaasitablettia sekä useita kymmeniä kiloja hasista. Lisäksi liigan kautta on kulkenut amfetamiinia. Huumausaineiden katukauppa-arvo on huomattavan suuri.

Liigan jäseniä tuomittiin törkeiden huumausainerikosten lisäksi ampuma-aserikoksista sekä laittomista tuontitavaraan ryhtymisistä. Osa tekijöistä on ostanut satoja kappaleita laittomasti Suomeen tuotuja hormoni- ja lääkevalmisteita.

Poliisi pääsi liigan jäljille muun muassa telekuuntelutietojen perusteella ja tarkkailemalla liigan jäsenten liikkumisia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat