HUSin päivystykset kriisissä, apulaispormestari kutsuu koolle johdon: "Päivystysten kyky palvella asukkaita tulee turvata kaikissa oloissa"

Sotealueiden johtajien mukaan rahoitus ei riitä, ministeriön mukaan häiriöitä luvassa tammikuussa 6:16
Sotealueiden johtajien mukaan rahoitus ei riitä, ministeriön mukaan häiriöitä luvassa tammikuussa

Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov kutsuu nopealla aikataululla kokoon HUSin sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan poliittisen johdon käymään läpi päivystysten vakavaa tilannetta. Mukaan otetaan myös sote-puolen virkamiesjohtoa.

HUS kertoi tänään, että sen yhteispäivystykset ovat ruuhkautuneet pahasti. Sairaanhoitopiiri kertoi ruuhkan syyksi sen, etteivät potilaat pääse päivystyspoliklinikoilta eteenpäin jatkohoitoon.

Päivystykset kärsivät myös pitkään jatkuneesta hoitajapulasta. Yleisradio kertoi tänään, ettei esimerkiksi HUS:in Jorvin sairaalan yhteispäivystykseen ole voitu kymmeneen päivään tuoda yhtään potilasta ambulanssilla.

– Päivystykset ovat HUS:n vastuulla ja hoidossa oleva kokonaisuus. Tilanteella on kuitenkin yhteys kaupunkien ja hyvinvointialueiden työhön – ja vakava vaikutus asukkaisiimme, apulaispormestari Sazonov kirjoittaa Twitterissä.

Sazonovin mukaan huoli on erityisen suuri nyt, kun vuodenvaihde ja juhlapyhät lähestyvät.

– Päivystysten kyky palvella pääkaupunkiseudun asukkaita tulee turvata kaikissa oloissa.

Lue myös:

    Uusimmat