HUSin Mäkijärvi: Rokotustahtia kiriessä kaikki keinot luvallisia – "Jossain jaetaan jo ämpäreitä ja sadan dollarin seteleitä"

8:00
HUSin toimitusjohtaja Markku Mäkijärvi ottaa kantaa Suomen pahentuneeseen koronatilanteeseen: "Olen huolissani, että tehohoito kuormittuu jopa vuosiksi".

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin virkaatekevä toimitusjohtaja Markku Mäkijärvi ihmettelee koronarokotustahdin hidastumista viime aikoina. Hän muistuttaa kansalaisia siitä, että täysi rokotussuoja tulee vasta toisen annoksen jälkeen.  

Markku Mäkijärven mielestä viranomaiset voisivat harkita luoviakin keinoja sen varmistamisessa, että rokotuskattavuus nousee yli 80 prosenttiin. 

–Katsotaan nyt miten vauhti jatkuu, mutta minusta kaikki keinot ovat luvallisia. Jossain jaetaan jo ämpäreitä, ja maailmalla on tarjottu sadan dollarin seteleitä ja muita. Tämä on niin tärkeä asia, että pitää vähän olla luovakin. Lopputulos ratkaisee, Mäkijärvi toteaa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa. 

Sydänlääkärin koulutuksen saanut Mäkijärvi kommentoi Viiden jälkeen -ohjelmassa myös sitä, että Modernan rokotetta ei enää anneta Suomessa 30-vuotta nuoremmille miehille. Eilen vastaavanlaisesta päätöksestä kertoivat Ruotsi ja Tanska. 

– Se on järkevä toimenpide, eli varovaisuusperiaatetta noudattaen valitaan näille nuorille miehille turvallisempi rokote. Mutta rokote ehdottomasti kannattaa ottaa heidänkin. 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös mtv-palvelussa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja