Hurjat 50 litraa maitoa, 30 pakettia leipää ja 40 kiloa perunaa viikossa – tällaista on Koiviston suurperheen arki!

Duudsonit tuli taloon -ohjelmassa tutustutaan Koiviston suurperheeseen.

Hämeenlinnassa vuokraneliössä asuvaan Koiviston suurperheeseen kuuluu äiti Johannan ja isä Arton lisäksi yksitoista lasta: Asser, 17, Leevi, 15, Venny, 13, Aino, 12, Iiris, 10, Miro, 8, Saara, 7, Elsa, 6, Lemmy, 4 ja hännänhuippuna Peppi, 1v ja 3 kk.

Perhe kohtaa paljon ennakkoluuloja suuren kokonsa vuoksi.

– Suhtautuminen on jopa vihamielistä, eikä moneenkaan raskauteen enää ole tullut onnitteluja. Ihmiset näkevät vain, että meillä on ihan sikana lapsia ja ihan sikana pyykkiä, mutta eivät sitä, että vielä enemmän on nauruja ja haleja, älyttömästi rakkautta, Johanna-äiti sanoo pahoillaan.

Johanna-äitiä painaa myös perheen esikoispojan Asserin käytös, sillä nuorukaista ei kiinnosta koulunkäynti tai kotityöt. Ilmenee myös, että Asserille on kuluneena lukukautena kertynyt yli 200 poissaolotuntia.

Duudsonien tehtävänä on siis paitsi hälventää suurperheeseen kohdistuvia ennakkoluuloja, myös saada Asser ottamaan enemmän vastuuta tulevaisuudestaan.

– Asser ei osallistu perheen arkeen kuin pakon edessä kiristämällä, äiti Johanna sanoo kyllästyneenä.

Duudsonit päättävät auttaa perhettä arkiaskareissa. Suurperheessä kuluu viikossa lähes 50 litraa maitoa, 30 pakettia leipää ja 40 kiloa perunaa. Pyykkiä pestään kuusikin koneellista päivässä.

Kuvitella voi, miten tavalliset arkipuuhat, kuten perunamuusin teko ja pyykinpeseminen hoituvat Duudsoneiden tapaan.

Duudsonit tuli taloon MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20.

 

Lue myös:

    Uusimmat