Mainos

Hupenevat elinolot saavat jääkarhut syömään toisiaan - katso kuvalinkki

Luontokuvaaja Jenny Ross ikuisti kamerallaan tilanteen, jota moni ei haluaisi nähdä. BBC:n julkaisemassa kuvassa aikuinen jääkarhu raahaa kuollutta poikasta pitkin jäätikköä - samaa poikasta, jonka oli juuri aiemmin tappanut.

Jääkarhujen pääasiallinen ravinto koostuu hylkeistä, mutta jos niitä ei ole saatavilla, etsivät jääkarhut muuta syötävää. Vaikka sitten lajitovereitaan.

– Tällaista on tapahtunut aina, se ei ole uutta. Mutta havaintoja omien lajitovereiden syömisestä on saatu paljon viime aikoina, Ross sanoo BBC:n haastattelussa.

Ross kuvasi tapahtuman alueella, joka on perinteisesti ollut jään peitossa ympäri vuoden. Viime vuosina kesät ovat kuitenkin olleet niin lämpimiä, että vesi on monin paikoin pysynyt sulana pitkään.

Jääkarhut metsästävät hylkeitä jäälauttojen päältä, mutta kun se ei ole mahdollista, ne etsivät eri ravintolähteitä.

– Ne saattavat etsiä ruokaa myös ihmisasutusten läheltä, esimerkiksi roskakoreista. Lisäksi ne siirtyvät merilintuihin ja niiden muniin. Nämä vaihtoehtoiset tavat eivät kuitenkaan anna tarpeeksi ravintoa isolle pedolle.

– Lajitoverin syöminen sen sijaan tuo ravintoa ja on suhteellisen helppoa isolle urokselle. Näyttää siltä, että koska jääpeite hupenee kiihtyvällä tahdilla, myös tällainen käytös yleistyy jääkarhujen keskuudessa, Jenny Ross sanoo.

Lue alkuperäinen juttu ja katso kuva BBC:n sivuilta.

Varoitus: kuva saattaa järkyttää herkimpiä lukijoita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.