Huono hiuspäivä pelastuu helposti – vältä kuitenkin tätä virhettä!

Tukka märkänä nukkuminen ja toisaalta myös pesuvälin liika venyttäminen aiheuttavat välillä aamuisen hiuskatastrofin.

Märillä hiuksilla nukkumaanmeno houkuttelee, kun illalla on rättiväsynyt. Aamulla peilistä kuitenkin katsoo takaisin päätä myöten roikkuva tukka, joka on kuin lehmän nuolaisema tai sojottaa joka suuntaan.

Kun aikaa tukanlaittoon on aamulla vain vähän, a.k.a Luovan tiimiin kuuluva hiusstylisti Hanna Ruusunen tietää, millä huonon hiuspäivän saa pelastettua nopeasti.

Muotoiluraudat

– Föönaus on tietysti ihan ykkösjuttu, mutta jos on todella kiire, ei sille välttämättä ole aikaa, Ruusunen sanoo.

Hyvä vaihtoehto hiustenkuivaajalle on erilaiset muotoiluraudat. Niillä saa nopeasti kuivaan, mutta littanaan tukkaan ryhtiä.

Pyöröharjan mallinen muotoilurauta on Ruususen mukaan todella nopea ja helppo, mutta melkein millä tahansa muotoiluraudalla saa luotua hiuksiin kuohkeutta.

Kuivashampoo ja tyvipuuteri

Joskus aamulla herää likaisemmalla tukalla kuin olisi arvannut. Herätyskellon olisi pitänyt soida jo kauan sitten, jos tarkoituksena olisi ollut hiusten pesu.

Rasvaletti ei kuitenkaan kaada koko päivää, vaan Ruususella on helppo kikka myös pitkästä pesuvälistä johtuvaan aamuiseen hiuspaniikkiin.

– Kuivashampoo pelastaa! Tuotteen suihkuttamisen jälkeen kunnon sormin hierominen, että saadaan tuote kunnolla aktivoitumaan ja sitten harjailut päälle.

Kuivashampoon ja tyvipuuterin kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, koska niiden suihkiminen ja ripotteleminen menee yllättävän helposti överiksi.

Kuivashampoon yliannostuksesta kärsivä tukka on usein jopa pahempi kuin hieman rasvaiset kutrit, sillä useimmat kuivashampoot jäävät liikaa annosteltuina näkyväksi vaaleaksi kerrokseksi hiusten pintaan.

– Hiuksesta tuntee heti, kun tuotetta on mennyt liikaa. Harjaamalla voi yrittää saada sitä pois, mutta mieluummin kannattaa aloittaa kuivashampoon laittaminen maltillisesti, Ruusunen neuvoo.

Lue myös:

    Uusimmat