Mainos

"Huomasin kyllä muutosta työtehossa" – kyykkäsimme joka arkipäivä kuukauden ajan, miten se vaikutti?

MTV Lifestylen toimitus tarttui kuukauden kyykkyhaasteeseen. Lue, miten haaste vaikutti!

Kerroimme aiemmin Leah Wynalekista, joka kyykkäsi töissä joka päivä kuukauden ajan. Päätimme ottaa haasteen vastaan ja kyykätä joka arkipäivä kuukauden ajan! 

Näin kyykkäsimme:

 • Viikko 1: 20 kyykkyä maanantaista perjantaihin, kahdesti päivässä
 • Viikko 2: 25 kyykkyä maanantaista perjantaihin, kahdesti päivässä
 • Viikko 3: 30 kyykkyä maanantaista perjantaihin, kahdesti päivässä
 • Viikko 4: 35 kyykkyä maanantaista perjantaihin, kahdesti päivässä

Näin testi vaikutti

Testaaja: Nainen, 26

Mikä haasteessa oli mukavaa? Pieni liikuntahetki kesken työpäivän toi toivottua vaihtelua työpöydän ääressä istumiselle. Varsinkin näin talvella, kun tulee liikuttua pyörän sijaan bussilla, pienikin liikuntahetki tuntuu tervetulleelta. Ja tulihan siitä nyt sen verran hyvä mieli, että lounaan jälkeen sai hyvillä mielin syödä suklaakonvehdin. Tai pari. Kyykkääminen laittoi myös veren kiertämään ja väsymys kaikkosi hetkeksi. Ajatuskin kulki paremmin, kun muutaman minuutin ajan aivot saivat levätä.  

Mikä haasteessa oli vaikeaa? Kyykkääminen sujui melko helposti, enkä kokenut haastetta mitenkään vaikeana. Välillä työpöydän ääreen jumittui ja kyykkyhetki pääsi unohtumaan. Sähköpostin muistutusviesti oli kuitenkin hyvä keino pitää kiinni aikataulusta.

Huomasitko muutosta jossain? Liikun vapaa-aikana melko paljon, eikä näin pienellä kyykkymäärällä mielestäni ollut sen suurempaa merkitystä lihaskunnon kannalta. Lisäksi on vaikea sanoa, tuntuiko jumpassa kyykkääminen helpommalta haasteen, mielialan vai muun liikunnan ansiosta. Kunnon tai takapuolen muokkaamisen sijaan huomasin kyllä muutosta työtehossa. Keskittymiskyky parani, kun sai hetkeksi luvan kanssa irrottautua koneen äärestä. Kannustan kaikkia kokeilemaan haastetta, sillä pelkän takapuolen muokkaamisen sijaan kyykkäämishaaste parantaa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Testaaja: Nainen, 31

Mikä haasteessa oli mukavaa? Liikuntatauko työpäivän keskellä. Kyykkäämisestä tuli olo, että on päivän aikana tehnyt edes jotain kuntonsa eteen.

Mikä haasteessa oli vaikeaa? Muistaa kyykkääminen joulun arkipyhinä. Haasteen ensimmäisellä viikolla reidet myös kipeytyivät kovasti.

Huomasitko muutosta jossain? Liikun melko vähän, ja verenkierron lisääntyminen tuntui jaloissa lämpönä. Jalat tuntuvat vahvemmilta, mutta muutos taisi olla enemmän henkistä osastoa.

m1
Ennen
m2
Jälkeen

n1
Ennen
n2
Jälkeen

Testaaja: Nainen, 36

Mikä haasteessa oli mukavaa? Tykkään kyykystä liikkeenä: se tuntuu tehokkaalta. Kyykkyjen tekemiseen kului hämmästyttävän vähän aikaa päivittäin. Liike sai veren mukavasti kiertämään jaloissa istumatyöpäivän aikana. Tätähän voisi jatkaa ihan pysyvästikin!

Mikä haasteessa oli vaikeaa? Koska kyykkyjä tehtiin 5 päivänä viikossa, niitä oli hankala muistaa, kun yksi näistä sattui olemaan vapaapäivä.

Huomasitko muutosta jossain? Muutaman päivän jälkeen haasteen alkamisesta reisilihaksia särki. Harrastan liikuntaa noin kaksi kertaa viikossa. Joko aerobista jumppaa tai Body Pumpia. Mielestäni Body Pumpissa kyykkyjen ja askelkyykkyjen tekeminen tuntui jo ensimmäisen viikon jälkeen kevyemmältä ja helpommalta. Visuaalista muutosta en huomannut vielä kuukauden jälkeen.

1:46

Testaaja: Nainen, 31

Mikä haasteessa oli mukavaa? En pitänyt haastetta mitenkään erityisen mukavana missään mielessä. Kyykky ei ole suosikkini treeniliikkeistä. Toki odotin innolla mahdollisia tuloksia.

Mikä haasteessa oli vaikeaa? Vaikeaa haasteessa oli se, etten todellakaan kokenut mielekkäänä alkaa kyykätä töissä muiden nähden. Niinpä kyykkäsin usein vasta kotona.

Huomasitko muutosta jossain? Ensimmäisen ja toisen viikon taitteessa reisilihakseni huusivat hoosiannaa, sillä en juuri liiku vapaa-aikanani. Se kuitenkin helpotti pikkuhiljaa, ja viimeiset viikot sujuivat jo kohtalaisesti. Vaikka halusinkin kovasti nähdä muutosta takapuolessani, en kyllä voi väittää mitään tapahtuneen. Saatan kuitenkin jatkaa kyykkäämistä, onhan kuukausi aika lyhyt aika nähdä tuloksia.

Testaaja: Nainen, 28

Mikä haasteessa oli mukavaa? Haaste tuntui kaikessa yksinkertaisuudessaan helpolta toteuttaa, mutta pian minulle selvisi, etten ollut tarpeeksi sitoutunut. Tein muutaman ensimmäisen päivän kyykkyjä suunnitelman mukaisesti, mutta sen jälkeen kiinnostukseni lopahti ja kyykkyjä alkoi jäädä välistä. Lopulta väliin oli jäänyt niin paljon kyykkyjä, että luovuin koko haasteesta.

Mikä haasteessa oli vaikeaa? Tällaisissa haasteissa on vaikeaa se, että jos tippuu kärryiltä, niin ei enää pääse mukaan. Olen tällaisissa asioissa aika mustavalkoinen ihminen ja tällaisissa haasteissa on ikävää, ettei ole mahdollista hypätä seuraavana päivänä kyytiin.

Huomasitko muutosta jossain? En.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.