Maskikohun keskeltä Huoltovarmuuskeskuksen johtoon noussut Känkänen lupaa, että Kiinasta tilataan nyt vain laatutavaraa: Uusin suojainerä "hyvää ja käypää terveydenhuollolle"

Miten Huoltovarmuuskeskuksen maskikaupat sujuvat jatkossa? 10:43
Miten Huoltovarmuuskeskuksen kaupat sujuvat jatkossa?

Uutisaamussa Huoltovarmuuskeskuksen virkaa tekevä toimitusjohtaja Janne Känkänen kertoi, että eilen saapuneet suojainkäsineet ja hengityssuojaimet ovat priimaa tavaraa, joka on läpäissyt laatuvaatimustestit. 

Huoltovarmuuskeskus tilaa maskeja ja suojavarusteita Suomeen koronaviruksen aikana. Hengityssuojainkohun vuoksi Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema erosi tehtävästään ja Känkänen tuli hänen tilalleen. 

Känkäsen mukaan Suomeen tuli eilen kaksi lähetystä, jotka sisälsivät korkeamman tason hengityssuojaimia ja suojainkäsineitä. 

– Maskit kävivät myös VTT:n testeissä ja menivät hyvin läpi. Hyvää ja käypää tavaraa terveydenhuollon käyttöön, missä näitä nyt ensisijaisesti tarvitaan, Känkänen kertoi Uutisaamussa.

Känkänen korostaa, ettei yksi lasti riitä kovin pitkälle, minkä vuoksi on erittäin tärkeää varmistaa jatkossa, että toimituksia tulee säännöllisesti ja tavara on hyvä.  Lisäksi Huoltovarmuuskeskus tekee yhteistyötä sairaanhoitopiirien kanssa varmistuakseen, minkä verran ja minkälaista tavaraa tarvitaan missäkin.

Känkäsen mukaan kaikki hengityssuojaimet ja muut vastaavat tavarat tulevat Kiinasta. 

– Suuri osa vakiintuneista toimittajista ja tuotantolaitoksista Kiinassa ovat ihan hyviä, siinä ei ole mitään ongelmaa. Me saamme kyllä hyvää tavaraa, jos meillä vaan on mahdollisuus luoda ne suhteet näihin toimittajiin, Känkänen sanoo. 

Hän vakuuttaa myös, etteivät hengityssuojaimet lopu Suomesta.

Lue myös:

    Uusimmat