Huolettaako painosi? Tätä virhettä hoikat ihmiset eivät tee

Miksi jotkut pysyvät vuosi toisensa perään hoikkina, ja toiset joutuvat vahtimaan linjojaan alituiseen? Syy on yllättävän yksinkertainen – ja taidatkin jo tietää tähän mysteeriin vastauksen.

Tiedät sen tunteen: yksi ystävistäsi pysyy aina hoikkana, vaikka hän söisi mitä tahansa roskaruokaa, kun itse vahtaat jokaista suupalaa pitääksesi huolta figuuristasi.

Yksi ongelma voi olla juurikin tämä. Mitä hoikat ihmiset sitten tekevät niin eri tavoin? The Atlantic -lehdessä julkaistun, Cornellin yliopiston Food and Brand Labin tekemän selvityksen mukaan hoikat ihmiset eivät kiinnitä liikaa huomiota syömisiinsä tai ihmedieetteihin.

Selvitykseen osallistui 147 henkilöä, jotka ovat pystyneet pitämään suurimman osan elämästään painonsa samoissa mitoissa. Jopa 48 prosenttia heistä kertoi, etteivät harrasta dieettejä.

Tuloksia analysoineen Brian Wansinkin mukaan ne, joiden paino oli pysynyt samankaltaisena vuosia, ovat myös liikkuneet säännöllisesti. He söivät ainoastaan silloin, kun heillä todella oli nälkä. He myös söivät ennemmin koti- kuin ravintolaruokaa. Lisäksi 96 prosenttia heistä söi säännöllisesti aamiaisensa. 

Kyse ei siis ole siitä, että sinun pitäisi vahdata jokaikistä suupalaa, riuduttaa itseäsi erilaisin dieetein tai pyrkiä nopeisiin painonpudotuksiin. Tärkeintä on, että vietät aktiivista elämää.

Vai onko arkesi tällaista?

Lähde: The Atlantic

Lue myös:

    Uusimmat