Pekingin viranomaiset: Koronatilanne erittäin vakava – yli sata uutta tartuntaa lähtenyt lihatorilta

WHO:n mukaan osassa maita on ehkä jo koronan toinen aalto 2:19
WHO:n mukaan joissain maissa saattaa olla käynnissä jo toinen korona-aalto. MTV Uutiset Live kertoi asiasta viikonloppuna.

Kiinassa on vuorokauden aikana raportoitu 27 uutta kotoperäistä koronavirustartuntaa pääkaupunki Pekingissä, kertoivat terveysviranomaiset. Pekingistä on viiden viime päivän aikana löydetty jo 106 uutta tartuntaa.

Kaupungin viranomaisten mukaan koronavirustilanne kaupungissa on erittäin vakava, kertoo paikallinen viranomainen uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kaupungin tiedottaja Xu Hejian sanoi lehdistötilaisuudessa, että tärkeintä on ehkäistä ja kontrolloida tartuntoja. Kaupunki on turvautunut ainakin massatestauksiin ja eristystoimiin.

Kiinan viranomaisten mukaan kaikki nyt löydetyt tartunnat ovat kytköksissä pekingiläiseen Xinfadin liha- ja vihannestoriin. Torilla on toukokuun lopun jälkeen käynyt ainakin 200 000 ihmistä. Pekingissä asuu yli 20 miljoonaa ihmistä.

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n edustajan mukaan tilanne on huolestuttava.

– Tällainen rypäs on huolestuttava. Se pitää tutkia ja rajata, ja juuri niin Kiinan viranomaiset toimivat, sanoi järjestön edustaja Mike Ryan.

Kiina turvautui ankariin rajoituksiin

Kiinassa raportoitiin tiistaina myös kahdeksan ulkomailta peräisin olevaa tartuntaa. Uusi koronavirus lähti leviämään alun perin Kiinan Wuhanissa viime vuoden lopulla.

Vaikka epidemia alkoi Kiinassa, maa sai viruksen leviämisen kuriin ankarilla rajoitustoimilla, ja parin viime kuukauden aikana Kiinassa on todettu vain pieniä määriä uusia tartuntoja. Suurin osa niistä on tullut maahan ulkomailta palaavien kiinalaisten mukana.

Kiinassa on raportoitu yhteensä runsaat 4  600 koronavirukseen liittyvää kuolemaa ja hieman alle 85 000 tartuntaa. Väkilukuun suhteutettuna maassa on kuollut kolme ihmistä miljoona asukasta kohti, kun esimerkiksi Suomessa vastaava luku oli maanantaina 59.

Kiinan ilmoittamia lukuja pidetäänkin yleisesti aivan liian alhaisina.

Lisätty kello 7.14: Viranomaisten mukaan Pekingin tilanne on erittäin vakava.

Lue myös:

    Uusimmat