Mainos

Humalaisen päähänpistosta kesän 2006 suurkatastrofi

Porvoon tuomiokirkko avautuu tänään yleisölle heinäkuun ajaksi reilut kaksi vuotta tuhoisan palon jälkeen. Tuolloin, 29. päivä toukokuuta 2006 Suomi heräsi aamun televisiokuvien kautta kauhistuttavaan näkyyn. Kauniin Vanhan Porvoon keskus oli täynnä savua ja ilmassa leijaili tulikekäleitä.

Porvoon tuomiokirkon katto oli tuhoutunut yöllisessä tulipalossa täysin, ja hiiltyneet katon palaset olivat romahtaneet holvien päälle. Lisäksi kirkon sisätilat kärsivät savu- ja vesivaurioita. Onni onnettomuudessa oli se, ettei palo levinnyt kirkko ympäröivälle puutaloalueelle.

Jo tutkinnan alkuvaiheessa kävi ilmi, että tulipalo oli tuhotyö. Poliisi aloitti laajat etsinnät syyllisten löytämiseksi. Pian poliisin puheille ilmoittautui kaksi miestä ja nainen, jotka pidätettiin tuhotyöstä epäiltyinä. Myöhemmin toinen miehistä sekä nainen vapautettiin - päätekijä, 18-vuotias nuorukainen tuomittiin yli kuuden vuoden rangaistukseen.

Humalaisen nuoren päähänpistosta alkunsa saanut palokatastrofi järkytti erityisesti porvoolaisia. Tuomiokirkko ei ole pelkästään seurakunnan vaan koko kaupungin symboli.

Tulipalo oli myös kova isku kesän vihkipareille, joiden piti viettää kirkossa suurinta juhlaansa.

Nyt lähes reilut vuotta korjaustöiden jälkeen kirkko avaa ovensa vierailijoille, tosin vain heinäkuun ajaksi. Tämän jälkeen remontointi jatkuu. Seurakunnan toiminnan tuomiokirkossa arvellaan palautuvan normaaliksi joulukuussa.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.