Hulppeissa maisemissa pelattu ulkoilmaottelu sai nolon käänteen, NHL joutui turvautumaan täysin poikkeukselliseen ratkaisuun

Colorado Avalanche ja Vegas Golden Knights kohtasivat lauantaina pelatussa NHL:n ulkoilmaottelussa. Kaikki ei mennyt Tahoejärven rannalla, Sierra Nevadan upeissa maisemissa aivan putkeen.

Ottelu alkoi puoliltapäivin paikallista aikaa ja iltakymmeneltä Suomen aikaa, mutta sitten alkoi tapahtua. Alkuperäisen sääennusteen mukaan ilman lämpötilan piti pysyä juuri ja juuri pakkasen puolella, mutta lähestulkoon pilvettömältä taivaalta paistanut aurinko nosti elohopean turhan korkealle.

Jää pehmeni pahasti, ja olosuhteet olivat vaaralliset, sillä pelaajat, sen paremmin kuin tuomaritkaan, eivät olleet pysyä pystyssä.

Ensimmäinen erä saatiin juuri ja juuri pelattua, mutta erätauolla alkoi pähkäily siitä, miten jää saataisiin kuntoon ja ottelua voitaisiin jatkaa. Lopulta NHL päätyi siihen, että ottelua jatkettaisiin iltayhdeksältä paikallista aikaa ja aamuseitsemältä Suomen aikaa.

Kaikkiaan 30 ulkoilmaottelua vuoden 2003 jälkeen järjestänyt NHL on joutunut ennenkin muuttamaan kyseisten tapahtumien aikatauluja, mutta mitään tällaista ei ollut koskaan nähty; Colorado–Vegas-ottelun ensimmäinen erätauko venähti kaikkiaan kahdeksan tunnin mittaiseksi.

Kun ottelua päästiin lopulta jatkamaan, Colorado voitti sen 3–2. Mikko Rantasen tilille kirjattiin kaksi syöttöpistettä.

Tänään Tahoejärven rannalla kohtaavat Boston Bruins ja Philadelphia Flyers. Lauantain vahingosta viisastuneena NHL on siirtänyt ottelun alkamisaikaa muutamalla tunnilla eteenpäin. Kiekko putoaa jäähän Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä kello 2.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja