Mainos

Huijaripoliisi ollut jo pitkään sairauslomalla

Poliisimies, jota syytetään hirvikolarin sepittämisestä vakuutuspetoksen vuoksi, on ollut jo puolitoista vuotta sairauslomalla.

MTV3 kertoi eilen, että haapajärvinen ylikonstaapeli tekaisi poliisin Patja-tietojärjestelmään hirvikolarin sen jälkeen, kun poliisimiehen poika oli ajanut hänen omistamansa auton ojaan.

Koska auton osakaskovakuutus ei korvannut tieltä suistumisen vahinkoja mutta hyvitti hirvikolarista aiheutuvat vauriot, poliisi peukaloi onnettomuustutkintailmoitusta.

Kihlakunnansyyttäjä Ilpo Virtanen vaati eilen Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa ylikonstaapelille ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä väärennyksestä, virka-aseman väärinkäytöstä ja petoksesta. Poliisimies myönsi teonkuvauksen oikeudessa mutta oli eri mieltä rikosnimikkeistä.

Esimies alkoi epäillä

Tapaus tuli ilmi, kun ylikonstaapelin esimies havaitsi Patja-järjestelmän ilmoituksessa epäselvyyksiä ja ryhtyi tutkimaan asiaa.

Poliisimies työskenteli yhdessä Haapajärven alueen kolmesta poliisiasemasta. Rikos tutkittiin syyttäjän johtamana Kainuun poliisilaitoksessa, koska epäilty on poliisi.

Jokilaaksojen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Antero Aulakoski pitää tänään lähettämässään tiedotteessa tapausta valitettavana, "koska poliisia kohtaan tunnetaan suurta luottamusta kansalaisten taholla".

(16.2.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.