Mainos

Huijariennustaja Maria Duval on taas liikkeellä

Harhaanjohtavien ennustajien toiminta on taas viranomaisten tehotoimien kohteena Euroopassa. Ranskalaisen ennustajan Maria Duvalin markkinoinnista vastaavia yrityksiä yhdeksässä eri maassa vaaditaan lopettamaan heti toimintansa, ilmoittaa markkinointia valvovan kansainvälisen verkoston ICPENin Euroopan jaosto.

Syynä ovat lukuisat kuluttajavalitukset ennustajan toimista. Maria Duval esiintyy Euroopassa myös nimellä Marie France. Suomessa Maria Duval nousi edellisen kerran julkisuuteen keväällä 2001, kun hän etsi asiakkaita lehti-ilmoituksilla ja suoramarkkinointikirjeillä. Kirjeissä kerrottiin, että vastaanottaja saisi kolmessa kuukaudessa elämäänsä rikkautta, rakkautta ja menestystä, kunhan hän ensin lähettäisi Ranskaan rahaa.

Suomen Kuluttajaviraston tiedotteen mukaan muittenkin kuin Maria Duvalin kaltaisten ennustajien toiminnassa on usein markkinointisäännösten vastaisia piirteitä. Ennustajien markkinointi alkaa tyypillisesti kuluttajalle lähetetyllä ilmaisella lahjalla tai talismaanilla. Seuraavassa kirjeessä kerrotaan, että talismaani alkaa toimia vasta sitten, kun hän hankkii rahalla muita aiheeseen liittyviä tuotteita. Kirjeet on sommiteltu niin, että ne tuntuvat vastaanottajalta henkilökohtaisilta. ICPEN-Europeen kuuluu markkinoinnin valvontaviranomaisia 16 Euroopan maasta. Järjestön nykyinen puheenjohtaja on Kuluttajaviraston johtaja Anja Peltonen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.