Hugo sai potkut, kun tekoäly syrjäytti hänet – "Yrityksenä pyrimme tehokkuuteen"

Tekoäly väärissä käsissä – voiko petollisilta nettihuijauksilta suojautua? 10:21
Katso myös: Tekoäly väärissä käsissä – voiko petollisilta nettihuijauksilta suojautua?

Hugo Borg ja noin 20 hänen kollegaansa on irtisanottu Göteborgissa sijaitsevasta peliyhtiö Mindarkista, kertoo Aftonbladet. Tekoälyrobotit hoitavat nyt heidän työnsä.

Useat peliyhtiö Mindarkin työntekijät järkyttyivät toukokuussa, kun heidän työsuhteen kerrottiin päättyvän. Päätöksen taustalla oli, että tekoälyrobotit korvaavat jatkossa heidän työtehtävänsä, kertoo ruotsalaismedia Aftonbladet.

– Monet ovat työskennelleet pitkään, joten asia vaatii sopeutumista. Tämä on todella surullista, Mindarkista irtisanottu Hugo Borg, 23, kertoo Aftonbladetille.

Ammattiliiton edustaja on kertonut Borgille, että kyseessä on ensimmäinen hänen tietämänsä tapaus, jossa työntekijät irtisanotaan sen vuoksi, että tekoäly ottaa työt haltuun, Aftonbladet kertoo. Irtisanottujen joukossa oli muun muassa brändisuunnittelijoita ja graafikoita.

– En usko, että tekoäly pystyy tekemään työtämme. Ei ainakaan vielä, Borg kertoo lehdelle.

"Yrityksenä pyrimme tehokkuuteen"

Peliyritys Mindarkin toimitusjohtaja Henrik Nel kommentoi päätöstä Aftonbladetille sähköpostitse. 

– Yrityksenä pyrimme tehokkuuteen. Vaikka työntekijöiden irtisanominen oli vaikea päätös, tämä on strategiamme, jolla pyrimme hyödyntämään juuri nyt käynnissä olevaa tekoälyn eksponentiaalista kehitystä ja sopeutumaan siihen, hän kirjoittaa lehdelle.

Tekoäly ei tee irtisanottujen työntekijöiden töitä, vaan auttaa jäljelle jääviä työntekijöitä työskentelemään tehokkaammin, hän jatkaa.

Hugo Borg kertoo Aftonbladetille, että hän on haaveillut pelikehityksen parissa työskentelystä yläasteikäisestä lähtien. Hän ehti työskennellä Mindarkissa puolitoista vuotta.

Borg kertoo olevansa huolissaan siitä, mitä tekoälyn kehittyminen edelleen voisi tarkoittaa ihmisten työpaikkojen säilymiselle myös laajemmin.

– On selvää, että kehitys on ollut nyt huimaa ChatGPT:n ja tekoälyn myötä. Mutta se, että ihmiset menettäisivät työpaikkoja ja että se korvaisi kaikki työpaikat, olisi tuhoisaa, Borg sanoo Aftonbladetille.

Borg yrittää kuitenkin nähdä irtisanomisen myös mahdollisuutena tehdä jotakin uutta. Hän kertoo Aftonbladetille työskentelevänsä nyt freelance-pelisuunnittelijana.

Lue myös:

    Uusimmat