Mainos

HS: Vanhasen hallitus lupasi 100 000 työpaikkaa - ei luonut yhtäkään

Matti Vanhasen ykköshallitus ei luonut omin voimin yhtäkään työpaikkaa, ilmenee Helsingin Sanomien nettisivuillaan julkaisemasta selvityksestä.

Vanhasen ensimmäinen hallitus tuli tunnetuksi lupauksestaan luoda satatuhatta uutta työpaikkaa. Hallituskauden aikana työpaikkoja syntyi kyllä 120 000, mutta Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen laskelman mukaan koko työllisyyden kasvu selittyy talouskasvun vaikutuksella.

Sen sijaan Vanhasen nykyinen hallitus on Helsingin Sanomien mukaan onnistunut luomaan työpaikkoja. Työpaikkoja on hävinnyt vähemmän kuin bruttokansantuotteen lasku antaisi olettaa.

Myös Paavo Lipposen toinen hallitus onnistui luomaan lisätyöpaikkoja. Sen sijaan Lipposen ensimmäinen hallitus ei luonut uusia työpaikkoja, kun talouskasvun vetoapu siivotaan pois työllisyysluvuista.

Lopputulos selvityksestä on, että hallitukset eivät ole saaneet paljonkaan aikaan; ne eivät ole tärvänneet työllisyyttä, mutta eivät ole myöskään saaneet sitä paljon paranemaan.

Talouden asiantuntijat varoittavat nykyistä hallitusta lopettamasta elvytystä liian aikaisin, sillä työllisyyden heikkeneminen on vasta edessä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.