HS:n gallup: Stubb nousi suosituimmaksi presidenttiehdokkaaksi

Kokoomuksen Alexander Stubb on noussut suosituimmaksi ehdokkaaksi tulevissa presidentinvaaleissa, selviää Helsingin Sanomien presidentinvaaligallupista.

Jos presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestettäisiin nyt, Alexander Stubbia äänestäisi 24 prosenttia. Toiseksi suosituin ehdokas on vihreiden tukema Pekka Haavisto, jota äänestäisi ensimmäisellä kierroksella 20 prosenttia vastaajista.

Kannatus on kääntynyt Stubbin hyväksi myös mahdollisella toisella kierroksella.

Haavisto johti HS:n gallupia vielä lokakuussa selvästi. Haaviston kannatus laski kahdeksan prosenttiyksikköä kun Stubbin nousi seitsemän prosenttiyksikköä.

Stubb ohitti Haaviston Ylen presidenttikyselyssä viime viikolla.

Urpilainen ilmoitti ehdokkuudestaan

Keskustan tukema Olli Rehn ja Jussi Halla-aho (ps.) jakavat kolmannen sijan. Heitä molempia äänestäisi kymmenen prosenttia vastaajista, jos presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestettäisiin nyt.

HS:n tuore gallup on tehty alkuviikon aikana eli sen jälkeen, kun SDP:n Jutta Urpilainen ilmoitti suostuvansa puolueensa presidenttiehdokkaaksi sunnuntaina. Nyt Urpilaista äänestäisi seitsemän prosenttia, eli hän on tasoissa vasemmistoliiton Li Anderssonin kanssa.

Tutkimuksen toteutti HS:n toimeksiannosta tutkimusyhtiö Verian, aiemmalta nimeltään Kantar Public. Tutkimusta varten haastateltiin liki 1  200 ihmistä Verianin Forum-internetpaneelissa. Virhemarginaali 20.–21. marraskuuta tehdyssä kyselyssä on noin 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Joku heistä on Suomen seuraava presidentti 0:42
Kuka on Suomen seuraava presidentti? 

Lue myös:

    Uusimmat