HS: Jos Uusimaa olisi oma valtionsa, Suomi ei sallisi sinne matkustamista koronatilanteen takia – johtajaylilääkäri huolissaan: "Taudin toinenkin aalto näyttää tulevan ulkomailta"

1:50
Katso video: Kaikki riskimaista saapuvat määrätään pakolliseen karanteeniin – sakon tai vankeuden uhalla.

Tartunnat Uudellamaalla ovat ylittäneet hallituksen muille valtioille asettaman rajan, kertoo Helsingin Sanomat.

Hallituksen linjauksen mukaan maahantulon rajoituksista voidaan luopua Suomen ja sellaisten maiden välisessä liikenteessä, joissa uusia koronavirustartuntoja on todettu korkeintaan 8 kahden viikon aikana 100 000 henkilöä kohden.

Uudellamaalla on todettu 137 uutta koronavirustartuntaa viimeisen 14 vuorokauden aikana. Se tarkoittaa yli kahdeksaa tartuntaa 100 000 henkilöä kohden.

Kehityssuunta on herättänyt huolta muun muassa Helsingin ja Uudenmaan saitaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvessä.

– Jos tartuntojen määrä jatkaa tällä tavalla nousuaan, siitä seuraa tietysti sairaalahoitoa ja tehohoitoakin vaativia potilaita, eikä suunta tai lopputulos silloin ole hyvä, Mäkijärvi kommentoi Helsingin Sanomille.

Kehityssuunta on herättänyt kysymyksen siitä, tulisiko rajoituksia Uudellamaalla kiristää. Mäkijärven mukaan järjestelyihin on varauduttava.

– Niihin on hyvä varautua henkisesti ja muutenkin sekä kansalais- että organisaatiotasolla. Se on viisautta.

THL:n tietojen mukaan viime viikkoina virukseen sairastuneet ovat pitkälti nuoremmissa ikäluokissa.Tähän syynä voi olla esimerkiksi ravintoloiden avautuminen ja matkustaminen.

Mäkijärven mukaan erityisesti matkustamista koskevia rajoituksia on pohdittava tarkasti tulevaisuudessa.

– Taudin toinenkin aalto näyttää tulevan ulkomailta, samoin kuin tuli keväällä ensimmäinen aalto. Matkailussa tehtävät toimenpiteet ovat hyvin tärkeitä, Mäkijärvi totesi HS:lle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja