Mainos

HS: ”Haluttiin kokeilla rakentamista ilman sääsuojaa” – 100 miljoonan euron Wood Cityn puukerrostaloissa hometta

Helsingin Jätkäsaareen rakentuvan Wood City -puukerrostaloalueen taloissa on ilmennyt mahdollisesti vakavia kosteuteen liittyviä ongelmia, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Tampereen teknillisen yliopiston rakennusfysiikan professori Juha Vinha sanoo lehdelle tarkistaneensa yhden Wood Cityn kosteudenhallintaprosessiin liittyvän diplomityön, ja toinen työ on parhaillaan tarkastuksessa. Niiden perusteella Wood Cityn kosteudenhallinta on ollut puutteellista, ja puuelementtien liitosalueille on syntynyt homekasvustoa.

Wood City -kortteliin rakentuu kaksi puukerrostaloa, toimistotalo, hotelli ja pysäköintitalo. Puuelementit tulevat Stora Ensolta ja rakennuttaja on SRV. Rakentaminen tehdään ilman sääsuojaa.

– On haluttu kokeilla, onnistuuko puukerrostalon rakentaminen ilman koko talon peittävää sääsuojaa, Vinha toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

SRV:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Ojala kertoo lehdelle olevansa tietoinen ongelmista, mutta hänen mukaansa ne ovat liioiteltuja ja iso osa ongelmista on jo ratkaistu. Hän ei kuitenkaan osaa sanoa, onko jotain peruuttamatonta tapahtunut tai pitääkö rakenteita uusia.

Suunnitelman mukaan loppuvuodesta 2019 valmistuvan Wood Cityn arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Lokakuussa peliyhtiö Supercell ilmoitti ostavansa puukorttelista puurakenteisen toimistorakennuksen uudeksi pääkonttorikseen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.