HS-gallup: Puolet suomalaisista varautuisi sotaan lähivuosina

Suomalaisista puolet on sitä mieltä, että Suomen on varauduttava sotaan lähivuosina, kertoo Helsingin Sanomien teettämä kysely. 13 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että varautuminen ei ole tarpeen.

Kyselyn perusteella sotaan varautumisesta ajatellaan suhteellisen samalla tavalla ikään tai sukupuoleen katsomatta. Puoluekannan osalta vain vasemmistoliiton kannattajat erottuivat muista vastaajista. Heistä noin kolmasosa oli varautumisen kannalla.

Konkreettisia toimia sotaan varautumisen eteen oli tehnyt noin viidesosa vastaajista.

Kyselyssä kysyttiin myös, pitäisikö lännen suostutella Ukrainaa rauhaan, vaikka se ei saisikaan takaisin kaikkia Venäjän valtaamia alueita. Viidesosa vastaajista oli suostuttelun kannalla, mutta 43 prosenttia oli eri mieltä.

Hieman yli puolet vastaajista ajattelee, että jos Venäjä saa Ukrainan sodan päätteeksi ainakin osan valtaamistaan alueista, vaarana on Venäjän hyökkäys johonkin Nato-maahan.

Kyselyn toteutti joulukuussa internetpaneelissa Verian, aiemmalta nimeltään Kantar Public. Kyselyyn vastanneita on 1 047. Virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat