Mainos

Hovioikeus tuomitsi ankaran rangaistuksen kaksi tuntia kestäneestä raiskauksesta

Helsingin hovioikeus on tuominnut ankaran rangaistuksen miehelle, joka raiskasi hänelle entuudestaan tuntemattoman naisen Hesperianpuistossa Helsingin Töölössä kesäkuussa 2008.

Nelu Dragomir, 43, hyökkäsi neljältä aamuyöllä uhrinsa kimppuun Hesperianpuiston kävelytiellä ja raahasi tämän viereiseen rantakaislikkoon. Dragomir uhkasi tappaa naisen ja raiskasi tämän useita kertoja.

Hovioikeus piti voimassa Helsingin käräjäoikeuden ratkaisun, jossa katsottiin, että tekoa vakavoitti muun muassa sen pituus. Dragormir raiskasi uhriaan kahden tunnin ajan.

Dragomir tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen ja hänet määrättiin korvaamaan uhrilleen muun muassa henkisestä kärsimyksestä 9 000 euroa.

Hovioikeudessa Dragomir vaati syytteen hylkäämistä. Hän väitti, että yhdynnät olivat tapahtuneet väkivallatta ja uhkauksitta. Toissijaisesti hän vaati, että rangaistusta ja vahingonkorvausta pitäisi alentaa. Rangaistus poikkesi hänestä yleisestä käytännöstä.

Hovioikeus katsoi, ettei jää Dragomirin syyllisyydestä jäänyt epäilystä. Sen mukaan raiskauksesta tuomitaan yleensä kahden vuoden rangaistus mutta rangaistusasteikko on laaja, yhdestä kuuteen vuotta, koska raiskausrikos voi käsittää monenlaisia tekoja.

Hovioikeuden mukaan tässä tapauksessa oli kysymys erityisen moitittavasta raiskauksesta, vaikkei Dragomirin käyttämä väkivalta ollut erityisen voimakasta. Asian ratkaisivat hovioikeudenneuvokset Juha Paimela, Liisa Lehtimäki ja Leena Järvilahti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.