Mainos

Hovioikeus päätti: rottweiler saa pitää henkensä

Helsingin hovioikeus kumosi tänään päätöksen, jolla rottweiler-rotuinen koira olisi määrätty lopetettavaksi. 

Koiran omistajaa syytettiin aiemmin käräjäoikeudessa eläimen vartioimatta jättämisestä. Rottweiler oli purrut miestä ja hypännyt toisen selkään aiheuttaen molemmille naarmuja ja toiselle vaatteiden repeytymisen. Tapaus sattui kerrostaloalueella Helsingissä toissavuoden maaliskuussa. Miehet pakenivat koiraa rappukäytävään.

Käräjäoikeus totesi koiran omistavan naisen syyttömäksi eläimen vartioimatta jättämiseen, mutta määräsi kuitenkin koiran lopetettavaksi. Ihmiselle vaarallinen eläin voidaan rikoslain mukaan määrätä lopetettavaksi oikeuden päätöksellä.

Koiran omistava nainen ei riitauttanut syytteessä esitettyjä tapahtumia kerrostaloalueella, mutta kiisti syytteen. Hän vaati hovioikeudelta lopettamispäätöksen kumoamista.

Hovioikeus: Omistaja syytön – koiraakaan ei voida lopettaa

Hovioikeus päätti, että koska koiran omistaja on käräjäoikeudessa todettu syyttömäksi, ei koiraakaan voida lopettaa sen ominaisuuksien takia.

Naisen mukaan koira on luonteeltaan rauhallinen. Koira oli kuitenkin käräjäoikeuden mukaan päässyt aiemmin kaksi kertaa irti ja purrut molemmissa tapauksissa ihmistä. Lisäksi nyt käsitellyssä tapauksessa todistajana kuultu nainen kuvaili koiraa erittäin aggressiiviseksi. Omistajan mukaan koiraa oli aiemmissa puremistapauksessa provosoitu.

Omistaja kertoi, että koira ei ole käyttäynyt vaarallisesti toissavuoden maaliskuun tapauksen jälkeen. Hän kertoi koiran olevan päinvastoin alistuva ja helposti lähestyttävä, saaneen tapakoulutusta ja olleen vanhainkodissa koirakaverina.

Vastaaja oli ollut tapahtumien aikaan ulkomailla ja koira oli karannut sen hoitajalta. Oikeuden mukaan nainen oli antanut hoitajalle tarvittavat ohjeet koiran hoitoa varten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.