Mainos

Houkuttelevat puutarhakutsut

Puutarhakutsut ovat juhlista rennoimmat, herkullisimmat ja kauneimmat. Nyt nautitaan lounas tai pitkä illallinen raittiissa ulkoilmassa ystävien ja perheen kanssa.

Oman pihan ei tarvitse olla viherpeukalon taidonnäyte, jotta siellä voisi pitää iloiset juhlat. Puutarhakutsut voi järjestää vaikka omalla parvekkeella. Pienet kestit ovat myös näppärä tapa tutustua uusiin naapureihin rennossa tunnelmassa. Juhla syntyy hyvästä seurasta ja ruuasta, joka tarjoaa nautintoja kaikille aisteille.

Unelmien juhlat

Puutarhakutsujen toivelistan kärjessä on suotuisa sää. Parhaimpina kesäpäivinä voi iltaa viettää ilman lisälämpöä ja telttoja. Yllätysjuhlat voi järjestää nopeasti koivujen katveeseen, kattona vain taivas.

Kesäiseen säähän kuuluvat pienet yllätykset. Tuuli ja sadekuurot saattavat latistaa juhlamieltä. Huvimaja on hyvä keino saada pihalle lisää käyttömahdollisuuksia. Sisätilassa voi valmistaa ruokaa ja viettää aikaa ystävien kanssa.

Valoisa ja tilava rakennus auttaa nauttimaan kesästä joka säällä. Bahamas Pavillon -huvimajan viimeistelty rakenne ja riittävän suuri tila tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen käyttöön. Kesämaja voi toimia myös pienimuotoisena kesämökkinä.

Suunnitellaan yhdessä

Juhlan tulisi olla hauskaa myös sen järjestäjille. Isojen kutsujen kynnyksellä mietityttävät tilan riittävyys, aikataulut, ruuat ja niiden säilytys. Kätevä ratkaisu on herkullinen buffetti, josta jokainen ruokailija poimii itse herkut lautaselleen. Pöydän ympärille syntyvää ruuhkaa estää selkeä kattaus, jossa ruokailuvälineet ja lautaset löytyvät vaivattomasti. Jalalliset kakkuvadit antavat lisätilaa tarjoilulle.

Sarda Outdoor -juhlateltassa ruuat ja vieraat saavat hyvän suojan. Teltassa on ovi molemmissa päissä ja sivuilla ikkunat. Sivuseinät voi myös irroittaa niin, että teltta toimii katoksena, aurinkosuojana ja säilytyspaikkana.

Koristellaan kukilla ja marjoilla

Marjat ja mansikat ovat luonnon omia makeisia. Kutsujen hittituote voi olla nimikkomehu puutarhan antimista. Upeista kukista syntyvät kimput ja kranssit koristeiksi juhlapöytään. Puun oksille voi ripustaa rautalangalla myös pieniä lasipurkkeja, joiden pohjalla on vettä. Ne toimivat maljakkoina pienille kukille. Juhlapöydän koristeluideoita löytyy myös Tiimarin sivuilta.

Villiintynyt kotipuutarha voi muodostua juhlijoille viidakkoseikkailuksi. Lapset ovat uteliaita löytöretkeilijöitä, joten nurmikon leikkaaminen ja juhla-alueen risukoiden raivaaminen kannattaa hoitaa turvallisuuden ja viihtyisyyden vuoksi.

Hyödynnetään kauden satoa

Grillijuhlien maistuvat pihvit ja vihannekset nostavat veden kielelle. Kutsut voi järjestää myös naapuruston nyyttikesteinä, jolloin jokainen tuo syötävää tai oman puutarhan herkkuja jaettavaksi.

Ulkona viihdytään pitempään, kun tarjolla on lisäksi mukavaa tekemistä. Takataskuun kannattaa varata muutama niksi viihtyisyyden takaamiseksi. Pieni sade ei haittaa ulkopelejä silloin, kun kaikki ovat varustautuneet säähän, ja jälkeenpäin pääsee vaikkapa saunan lämpöön. Sadesuojassa aika kuluu mukavasti tieto- ja lautapelien parissa.

Erilaiset hyttyskarkottimet varmistavat, etteivät ötökät hätistele vieraita kotiinsa liian aikaisin. Puiden oksille voi myös etukäteen ripustaa kristalleja roikkumaan. Tunnelma tiivistyy illan hämärtyessä, kun kynttilät sytytetään ja valonsäteet saavat kristallit välkkymään puutarhassa.

Kiitoslahja vieraille

Viilenevässä illassa vieraat saattavat kaivata myös vilttejä tai lämpöpuhaltimia. Pienellä kekseliäisyydellä puutarhassa

voikin juhlia eri vuodenaikoina. Isommat kekkerit kannattaa valmistella yhdessä läheisten kanssa. Näin kaikille jää enemmän aikaa nauttia ja rentoutua.

Puutarhajuhlissa voi muistaa ystäviä teemaan liittyvällä yllätyksellä. Lahja kotimatkalle voi olla kauniilla nauhalla sidottu laventelioksa, kuivattuja yrttejä rasiassa, tuoreita mansikoita, kotitekoista hilloa tai mehua. Pajukoriin voi laittaa valikoitavaksi tuoreita vihanneksia tai siemenpussin oman puutarhan kukista.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Pentik, Hobby Hall, Pavillon / Bahamas ja Barbados huvimajat, Sagaform, Huiskula Oy, Asko

Lisätietoja: Kaikkijuhlista.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.