Hotelli Kämp uusitaan täysin – hintalappu 100 miljoonaa euroa

Helsingin keskustassa Pohjois-Esplanadilla sijaitseva luksushotelli Kämp uudistuu täysin, hotelli kertoo tiedotteessa. 

Uudistuminen tapahtuu vaiheittain niin, että hotelli on koko uudistumisen aikana auki. Valmista pitäisi olla vuoden 2026 alussa. 

Koko hotellin ilme ja sisustus uusitaan hotellin henkeä ja vanhaa kunnioittaen, tekniikka modernisoidaan ja asiakaskokemusta parannetaan entisestään. Uudistus koskee myös talotekniikkaa.

– Vuonna 1999 hotelli avautui täysin uudistuneena ja nyt olemme vähintään yhtä suuren muutoksen äärellä, Hotel Kämpin General Manager Tuomas Liewendahl kertoo tiedotteessa.

Uudistus tulee maksamaan noin 100 miljoonaa euroa, tiedotteessa kerrotaan. Uudistusprojekti toteutetaan yhdessä kiinteistön omistaja, eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sekä useiden arkkitehtitoimistojen, suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa. 

Hotellin uudistumisen pääarkkitehtinä toimii arkkitehtitoimisto SARC Architects.

Kotimainen sisustusarkkitehtitoimisto Fyra puolestaan vastaa hotellihuoneiden ja käytävien suunnittelusta. Tiedotteessa kerrotaan, että uudet huoneet tulevat olemaan kunnianosoitus Kämpin arvokkuudelle aikaa kestävällä, klassisella eleganssilla.

Hotellin julkisten tilojen, kuten aulojen, vastaanoton, kokous- ja juhlatilojen sekä ravintoloiden, suunnittelusta vastaa puolestaan lontoolainen Archer Humphryes Architects. 

Hotellin ensimmäisistä avajaisista 136 vuotta

Hotel Kämp avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1887.

1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alkuvuosina hotelli oli monien suomalaisten taiteilijoiden, kuten kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen, runoilija Eino Leinon, taidemaalari Akseli Gallén-Kallelan ja kirjailija Juhani Ahon suosiossa.

Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim vietti hotellissa kokonaisen kesän vuonna 1919, ja hotellin ylellisin sviitti onkin nimetty Mannerheimin mukaan.

1900-luvun saatossa huonoon kuntoon päätynyt hotelli purettiin vuonna 1967. Hotelli koki mittavan peruskorjauksen, ja oli vuosina 1969–1997 Kansallis-Osake-Pankin pääkonttori.

Hotellitoiminta palautettiin jälleen vuonna 1999. Nykypäivänä hotelli Kämpiin on majoittunut useita valtionjohtajia, musiikkimaailman tähtiä ja muita kuuluisuuksia.

Lue myös:

    Uusimmat