Jyrki pyysi helsinkiläishotellissa jääpaloja juomaansa, virkailijalta käsittämätön vastaus – "Hotellinjohtaja soitti henkilökohtaisesti pahoitellakseen"

0:48 Näppärä niksi jääpalapussien kanssa tuskaileville
KATSO MYÖS: Tiesitkö tätä jääpalaniksiä? Kaikki palat kerralla ulos simppelillä tavalla!

Jyrki ei saanut hotellissa jääpaloja Pepsiinsä erikoisesta syystä.

Solo Sokos Hotel Helsingissä itsenäisyyspäivänä yöpynyt Jyrki Matilainen kohtasi hotellin vastaanotossa erikoisen ongelman. Jyrki oli käynyt puolisonsa kanssa ostamassa läheisestä kaupasta virvoitusjuomaa. Limupullot olivat lämpimiä, koska kaupoissa on nyt sähkönsäästöä ajatellen laitettu kylmäkaappeja pois päältä. Tästä syystä Jyrki päätti pyytää juomiin jääpaloja hotellivastaanoton yhteydessä olevasta baarista.

Pyyntönsä jälkeen Jyrkiltä meinasi omien sanojensa mukaan "leuka kolahtaa vastaanoton lattiaan".

– Virkailija kirkkain silmin sanoi, että jäitä ei voi antaa huoneeseen, kun hotelli on anniskelualuetta. Ei edes siis limulle, Jyrki kirjoitti paikalliseen puskaradioryhmään Facebookissa. 

"Sääntö-Suomea tämä oli"

Jyrki kertoo MTV Uutisille olleensa itse hotelli- ja ravintola-alalla töissä yli 15 vuotta, ja myös hänen puolisonsa on ollut alalla pitkään. Pariskunta tiesi siis hyvin, että jäitä olisi voinut ilman muuta saada huoneeseen. 

– Sääntö-Suomea tämä oli. Se oli virkailijan käsitys, että anniskelulainsäädäntö kieltää huoneeseen jäiden viemisen. 

Hotellivirkailija ei suostunut pyyntöön, vaikka Jyrki selitti jääpalojen olevan vettä ja virvoitusjuoman alkoholitonta juotavaa, jolloin anniskelulaki ei liity pyyntöön millään lailla.

Jyrkin puskaradioon kirjoittama teksti aiheesta keräsi nopeasti satoja tykkäyksiä ja hämmästeleviä kommentteja. Jyrki laittoi asiasta tietysti myös suoraa palautetta hotellille, mutta se ei ensin auttanut asiaa.

– Kymmenessä minuutissa sain vastauksen tältä samalta virkailijalta, että ei todellakaan saa antaa jäitä, että kyllä tämä on meidän hotellimme käytäntö.

Hotellinjohtaja soitti henkilökohtaisesti ja pahoitteli: "Olin otettu"

Sitten alkoi tapahtua. Jyrki välitti palautteensa ja saamansa vastauksen ketjuohjaukseen. Hän kertoo yllättyneensä todella positiivisesti, kun sain päiviä myöhemmin soiton suoraan hotellinjohtajalta. 

"Näin sen pitää olla, että kun yritys korjaa virheensä, niin siitä annetaan sitten kiitoskin"

– Olin otettu, sillä tänä päivänä, kun antaa sähköistä palautetta, niin hyvin harvoin sieltä kukaan soittaa. Hotellinjohtaja soitti aika nöyränä pahoittelut. Asia oltiin käyty läpi virkailijan kanssa, ja myös koko ketjun läpi viety asiaa eteenpäin, että kyllä saa joka hotellissa pyytää jääpaloja.

Yhteydenoton jälkeen Jyrki kirjoitti puskaradioon uuden tekstin, jossa kiitteli hotellin toimintaa:

– Oikeus on tapahtunut. Uskoni palautui Itsenäisyyspäivänä postaamaani jääpalagate-episodiin, kun en saanut Solo Sokos Hotelli Helsingin vastaanoton baarista jäitä huoneeseen limulle. Tuolloin virkailija vetosi käsittämättömästi anniskelulainsäädäntöön. Arvostan sitä, että hotellinjohtaja soitti tänään henkilökohtaisesti pahoitellakseen. Palautteeni otettiin ketjussa nöyränä vastaan, ja jatkossa kaikissa S-ryhmän hotelleissa jäiden antaminen huoneeseen hoituu ilman draamaa, Jyrki kirjoitti. 

– Näin sen pitää olla, että kun yritys korjaa virheensä, niin siitä annetaan sitten kiitoskin. Hienosti hoidettu juttu, Jyrki korostaa vielä MTV Uutisille.

Hotellinjohtaja: Jäitä saa huoneeseen pyydettäessä

MTV Uutiset tavoitti myös hotellinjohtajan, Aki Keskitalon, joka vahvisti Jyrkin kertomuksen tapauksesta.

– Eilen asiakkaan kanssa juttelin. Ei tosiaan ole missään vaiheessa ollut meidän linja, että jääpaloja ei saisi antaa – kyllä saa. Kyse on yhden yksittäisen henkilön virheestä tilanteessa.

Asia on käyty läpi hotellissa, eikä vastaavan pitäisi enää toistua. Hotellinjohtaja Keskitalo kertoo olevansa iloinen siitä, että asia ratkesi lopulta positiivisissa merkeissä.

– Annamme vieraille mielellään jäitä pyydettäessä huoneisiin. Hotelleissa on myös kivat ravintolat, joista voi tilata huoneisiin ruokaa ja juomaa, ja tietysti silloinkin saa juomiin jäitä mukaan.

Katso myös video: Viking Linen, Tallink Siljan ja Eckerö Linen joulubuffetit testissä

10:17
Minkä buffetin valitsisit?

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja