Mainos

Hollywoodin lyhimmät avioliitot

Avioliitto ei aina ole ikuinen, eikä "kunnes kuolema erottaa" ole ainakaan Hollywood-tähtien motto. Häät.fi listasi lyhyimmät ja mieleenpainuvimmat pikaliitot.

Joskus rakkaus sammuu yhtä nopeasti kuin on syttynytkin. Ikävä kyllä monet ehtivät sanoa siinä välissä "tahdon". Pikaliittoja ovat harrastaneet lukuisat näyttelijät ja laulajat, häät.fi listasi niistä kuuluisimmat ja mieleenpainuvimmat. Jos luulit Britney Spearsin Las Vegas -häiden vievän lyhyimmän liiton tittelin, lue eteenpäin...

Kaksi vuotta

Angelina Jolie ja Billy Bob Thornton eivät antaneet 20 vuoden ikäeron haitata rakastuessaan toisiinsa ensisilmäyksellä. Näyttelijät hankkivat pikavauhtia tatuoinnit todisteeksi rakkaudestaan ja kantoivat toistensa verta omissa kaulakoruissaan. Pari avioitui Las Vegasissa toukokuussa 2000. Jolie oli aikaisemmin naimisissa näyttelijä Jonny Lee Millerin kanssa. Thorntonilla puolestaan oli takanaan jo neljä avioeroa. Brad Pittin kanssa myöhemmin hynttyyt yhteen pistänyt kaunotar jätti eropaperit kesäkuussa 2002. Ero tuli viralliseksi 27. toukokuuta 2003. Hollywoodin mittasuhteilla kaksi onnellista avioliittovuotta on oikein hyvä suoritus!

Julia Roberts ja Lyle Lovett nauttivat avio-onnesta 21 kuukauden ajan. Pretty Woman ja Erin Brockovich -leffoista tuttu suosikkinäyttelijätär ja omintakeinen muusikko viettivät häitä kesäkuussa 1993, mutta allekirjoittivat eropapereita jo maaliskuussa 1995. Varoitusmerkit olivat ilmassa jo pitkään: huhujen mukaan pariskunta vietti liittonsa ensimmäisten kahdeksan kuukauden aikana yhdessä vain 7 viikkoa.

Michael Jackson ja Lisa Marie Presley kohauttivat suhteellaan vuonna 1994. Presley (joka löytyy listalta alempaakin) ja popin kuningas avioituivat toukokuussa, mutta heidän liittoonsa suhtauduttiin alusta asti skeptisesti. Saman vuoden syyskuussa pariskunta kohautti suutelemalla ensimmäistä kertaa julkisesti Music Awards -gaalassa ja vakuuttelemalla, että kyseessä oli aito avioliitto. Suhde ei kuitenkaan kestänyt. Ero tuli 20 kuukauden jälkeen tammikuussa 1996. Jackson oli myöhemmin aviossa Debbie Rowen kanssa lähes kolme vuotta, marraskuusta 1996 vuoden 1999 lokakuuhun. Pariskunnalle siunaantui kaksi lasta.

Laulaja, koreografi, ja televisiojulkkis Paula Abdul sekä vaatesuunnittelija Brad Beckerman avioituivat vuonna 1996, mutta onnea kesti vain puolitoista vuotta. Myöhemmin Abdul oli naimisissa näyttelijä Emilio Estevezin kanssa muutaman vuoden.

Räppäri Eminemin ja hänen ex-vaimonsa Kim Mathersin monimutkaista suhdetta on vatvottu muusikon levyillä kerta toisensa jälkeen. Ensimmäisen kerran pari, jolla on yhteinen tytär, avioitui vuonna 1999, mutta erosi jo lokakuussa 2001. Sotkuinen ero ei estänyt heitä lämmittelemästä suhdetta toiseen kertaan. Pariskunta avioitui uudelleen vuonna 2006 ja sillä kertaa Eminem haki eroa jo kolmen kuukauden jälkeen.

Yksi vuosi

Näyttelijät Tori Spelling ja Charlie Shanian viettivät kesähäitään heinäkuussa 2004, mutta jo vuoden jälkeen Shanian haki eroa - sekä elatusapua. Virallinen ero tuli voimaan huhtikuussa 2006, jolloin Spelling oli jo ehtinyt rakastua nykyiseen aviomieheensä Dean McDermottiin, jonka kanssa hän avioitui kuukautta myöhemmin.

Liza Minnellia ja David Gestia pidettiin alusta alkaen omituisena parikuntana ja suhdetta epäiltiin julkisuustempuksi. Näyttelijä-laulaja ja legendaarisen Judy Garlandin tytär luuli löytäneensä sieluntoverin konserttipromoottorista. Pari vietti hulppeita häitä, joihin oli kutsuttu satoja kuuluisuksia, maaliskuussa 2002. Minnellillä oli takanaan kolme avioeroa, Gestille liitto oli ensimmäinen. Avio-onnea kesti vain vuoden, mutta erosta tuli sitäkin sotkuisempi, kun syytöksiä lenteli puolin ja toisin. Virallinen ero tuli voimaan vasta helmikuussa 2007.

Näyttelijä-laulaja Jennifer Lopez ja kokki Ojani Noa solmivat avioliiton helmikuussa 1997. Vuoden 1998 alussa kaikki oli kuitenkin ohi. Lopez oli jo löytänyt uuden aviomiesehdokkaan, mutta Noa ei suostunut antamaan vaimolleen avioeroa, joten tämän uudet hääsuunnitelmat taustatanssijansa Cris Juddin kanssa joutuivat jäihin. Pariskunnan ero tuli lopulta voimaan maaliskuussa. Myöhemmin Noa kirjoitti paljastuskirjan ex-vaimostaan. Nykyään Lopez on naimisissa laulaja Marc Anthonyn kanssa kesäkuusta 2004.

11 kuukautta

Helen Hunt ja Hank Azaria seurustelivat viisi vuotta ennen kuin viettivät häitään heinäkuussa 1999. Vaikka vihkiseremoniassa pariskunta yhdisteli juutalaisia, buddhlaisia ja havaijilaisia perinteitä, ei yhteistä säveltä löytynyt enää 11 kuukauden kuluttua.

Näyttelijä Alyssa Milano ja laulaja Cinjun Tate kärvistelivät yhdessä 10 kuukautta 19 päivää. He erosivat lokakuussa 1999, sen jälkeen kun Tate jätti Milanon ja muutti pois pariskunnan yhteisestä kodista.

Yhdeksän kuukautta

Koomikko Jim Carreyn ja näyttelijätär Lauren Hollyn yhdeksän kuukautta kestänyt avioliitto ei ollut mikään naurun asia. Pariskunta avioitui syyskuussa 1996, mutta huomasi tehneensä virheen ja pisti avioeropaperit vetämään. Ero tuli voimaan kesäkuussa 1997.

Kahdeksan kuukautta

Elizabeth Taylor tunnetaan parhaiten uskomattomasta elokuvaurastaan, mutta tiesitkö, että kaunotar on ollut naimisissa Paris Hiltonin isoisän kanssa? Sarja-avioituja Taylor vietti ensimmäisiä häitään hotellinomistaja Conrad "Nicky" Hiltonin kanssa toukokuussa 1950 ja liitto kesti hieman yli kahdeksan kuukautta.

– Minulla on naisen vartalo, mutta lapsen mieli, 19-vuotias Elizabeth kommentoi liittoaan.

Taylorilla ei ollut onnea avioliiton saralla. Hänellä on takanaan kahdeksan liittoa, kaksi niistä Richard Burton kanssa.

Kahdeksan kuukauden rajapyykkiin ylsivät näyttelijä Courtney Thorne-Smith ja geenitutkija Andrew Conrad. He avioituivat kesäkuussa 2000 ja hakivat eron vuoden 2001 alussa. Ero tuli voimaan ennen kuin heidän hääkuvansa ehdittiin julkaista InStyle-lehden helmi-maaliskuun numerossa.

Viisi kuukautta

Näyttelijäpariskunta Chad Michael Murray ja Sophia Bush ehtivät olla aviossa viisi kuukautta. Pari tapasi Tunteet pelissä -sarjan kuvauksissa ja he ehtivät seurustella kaksi vuotta ennen kihlaustaan. Häitä vietettiin huhtikuussa 2005, mutta viisi kuukautta myöhemmin kaikki oli ohi. Eron syynä oli huhujen mukaan Murrayn uskottomuus.

Drew Barrymoren ja Tom Greenin lyhyehkö avioliitto oli hulvatonta menoa. Näyttelijä ja koomikko avioituivat heinäkuussa 2001 ja vaikuuttivat olevansa hullun rakastuneita. Aviomies haki eroa jo kuluvan vuoden joulukuussa. Barrymore ei ollut oppinut virheistään. Hän oli jo ehtinyt olla kuukauden aviossa englantilaisen baarin omistajan Jeremy Thomasin kanssa vuonna 1994.

Beverly Hills 90210 -sarjasta tuttu Shannen Doherty ja näyttelijä Ashley Hamilton viettivät häitään vuonna 1993, mutta jo viiden kuukauden kuluttua oli edessä ero. Hamiltonille pikaliitot eivät olleet uusi juttu. Hän oli aiemmin naimisissa malli Angie Everhartin kanssa kolmisen kuukautta.

Neljä kuukautta

Jennifer Lopez ja Cris Judd ehtivät nauttia avioliiton antimista neljän kuukauden ajan. Laulaja-näyttelijä ja hänen taustatanssijansa rakastuivat tulisesti ja avioituivat syyskuussa 2001. Intohimo paloi loppuun jo tammikuussa 2002 ja eropaperit pistettiin vetämään.

Colin Farrellin ja Amelia Warnerin ikuista rakkautta kesti neljä kuukautta. Kukapa olisi uskonut, että tämä paha poika olisi koskaan tahtonut asettua aloilleen. Heinäkuussa 2001 komistus, joka on ehtinyt kosiskella Hollywoodin jokaista naista Demi Mooresta Britney Spearsiin, talutti alttarille 19-vuotiaan näyttelijän Amelia Warnerin. Häitä vietettiin Bora Boralla. Farrell ehti tatuoida rakkaansa lempinimen "Millie" nimettömäänsä. Farrell kommentoi, että pari oli mennnyt naimisiin liian nopeasti ja liian nuorina.Avioeroa haettaessa kävi ilmi, ettei liitto alunperinkään ollut laillinen.

Yksi kuuluisimmista neljän kuukauden avioliitoista oli näyttelijä Renee Zellwegerin ja country-laulaja Kenny Chesneyn avioliitto. Häitä vietettiin Karibian St. John romanttisella saarella toukokuussa 2005 ja mitätöintiä haettiin neljä kuukautta myöhemmin.

Uransa alkuaikoina Janet Jacksonin neljä kuukautta kestänyt avioliitto James DeBargen kanssa oli salaisuus. Syyskuusta 1984 seuraavan vuoden tammikuuhun asti kestänyt liitto tuli päätökseen, kun 18-vuotias Jackson haki mitätöintiä. Laulaja piti seuraavankin 9-vuotisen liittonsa koreografi Rene Elizondon kanssa salassa.

Alias-sarjasta tuttu Bradley Cooper ja Eri planeetalta -elokuvassa nähty Jennifer Esposito rakastuivat suinpäin sukkelaan. Pari kihlautui lokakuussa 2006 ja häitä vietettiin muutaman kuukauden kuluttua. Itse avioliitto ei kestänyt kuin nelisen kuukautta, Esposito haki eroa huhtikuussa 2007.

Neljän kuukauden onnen kokivat myös näyttelijä Charlie Sheen ja hänen ensimmäinen vaimonsa Donna Peele. Pari avioitui syyskuussa 1995, mutta erosi virallisesti helmikuussa 1996. Suurimpana eron syynä pidettiin Sheenin huumeriippuvuutta, josta hän oli katkaisuhoidossa useaan otteeseen.

Kolme kuukautta

Lisa Marie Presley ja Nicolas Cage yllättivät läheisensä hyppäämällä avioliittoon vain muutaman kuukauden seurustelun jälkeen elokuussa 2002.Elviksen tytär ja rockin kuninkaan suuri fani hakivat eroa jo kolmen kuukauden kuluttua.

– Olen surullinen erosta, mutta meidän ei olisi ikinä pitänyt mennä naimisiin. Se oli virhe, Presley sanoi eron jälkeen. Avioliitto ei ollut Presleyn ensimmäinen, eikä jäänyt viimeiseksi.

Baywatch-tähti Pamela Andersson säväytti vuonna 2006 avioitumalla muusikko Kid Rockin kanssa. Avioliitto kesti vain muutaman kuukauden päättyen Andersonin avioerohakemukseen marraskuussa 2006. Tämä ei kuitenkaan ollut povipommin ainoa muutaman kuukauden aviopyrähdys. Anderson avioitui lokakuussa 2007 Las Vegasissa Rick Salomonin kanssa, mutta jo saman vuoden joulukuussa Anderson haki avioeroa ja maaliskuun lopulla 2008 avioliitto mitätöitiin.

Kahdeksan viikkoa

Saturday Night Live -ohjelmasta tuttu näyttelijä Chris Kattan ja malli Sunshine Tutt tapasivat syntymäpäiväjuhlilla. Kattan kosi tyttöystäväänsä jouluaattona 2006 ja häitä vietettiin kesäkuussa 2008. Elokuussa 2008 pariskunnan tiedottaja kertoi, että pari oli asumuserossa, mutta ei aikonut hakea avioeroa. Kattan jätti kuitenkin erohakemuksen, myöntäen, että pariskunta oli todellisesti eronnut jo aikaa sitten.

Kaksi viikkoa

Näyttelijä Mario Lopez ja entinen Miss USA Ali Landry tapasivat työn merkeissä kauneuskilpailuissa. He ehtivät seurustella kuusi vuotta ja mennä kihloihin kesällä 2003 ennen kuin avioituivat Meksikossa huhtikuussa 2004. Onni loppui kuitenkin lyhyeen, kun Landry kaksi viikkoa myöhemmin haki avioeroa Lopezin uskottomuuden takia.

9 päivää

Carmen Electra ja Dennis Rodman olivat yksi 90-luvun kohupareista. Näyttelijä ja entinen koripalloilija sanoivat tahdon Las Vegasissa marraskuussa 1998. Onnea kesti kuitenkin vain kaksi viikkoa, ennen kuin molemmat tajusivat liiton olleen virhe. Huhuttiinpa jopa, että se olisi ollut vain julkisuustemppu, jolla nostaa molempien matalalentoista uraa.

Cher ja muusikko Gregg Allman avioituivat Las Vegasissa heinäkuussa vuonna 1975. Häitä vietettiin vain kolme päivää laulajattaren erottua entisestä miehestään Sonny Bonosta.

– Eräänä sunnuntaina kun heräsimme, Cher sanoi "Minulla on oma lentokone, eikä Nevada ole kaukana. Mennäänkö naimisiin?", Allman muisteloi.

Kerrottiin, että Cher itki koko matkan kotiin ja yhdeksän päivän kuluttua oli niin kyllästynyt Allmanin huumesekoiluihin, että haki avioeroa.

– Omat virheet on hyvä myöntää niin nopeasti kuin mahdollista, Cher sanoi jälkiviisaana.

Pariskunta palasi kuitenkin yhteen Allmanin lakattua käyttämästä huumeita. Pariskunnalle syntyi poika Elijah, mutta romanssi tuli lopullisesti päätökseen kolme vuotta myöhemmin. Tähän päivään mennessä Allman on ollut naimisissa kuusi kertaa, Cher puolestaan vain kahdesti.

Näyttelijä Dennis Hopper ja Mamas & Papas -yhtyeen laulaja Michaelle Phillips olivat naimisissa miltei kokonaiset yhdeksän päivää. Pariskunta avioitui lokakuussa 1970, mutta omituisten sotkujen, joihin kuulivat käsiraudat ja ruoska, jälkeen tuli ero halloweenina.

– Ensimmäiset seitsemän päivää olivat ihan mukavat, kahdeksas oli ikävämmän puoleinen, Hopper sanoi. Phillips puolestaan kertoi viikon olleen elämänsä onnellisinta aikaa.

Catherine Oxenberg, 36, ja Robert Evans, 68,tunsivat toisensa vain neljä päivää ennen kuin päättivät karata vihille vuonna 1998. Yllättäen liitto kesti vain yhdeksän päivää. Oxenberg, joka esitti Amanda Carringtonia Dynastia-sarjassa, oli ilmeisesti saanut ensimmäiseen avioliittoonsa vaikutteita saippuasarjan juonenkäänteistä.

55 tuntia

Britney Spears ja Jason Alexander tuskin ehtivät viettää häitään loppuun, kun mitätöintipaperit olivat jo vetämässä. Pop-tähtönen nai lapsuuden ystävänsä Las Vegasissa tammikuussa 2004. Kaksi päivää myöhemmin avioliitto oli mitätöity.

Yksi päivä

Näyttelijä Robin Givens ja tennisvalmentaja Svetozar Marinkovic rakastuivat ja päättivät avioitua suinpäin sukkelaan. Eipä ollut kulunut päivääkään, kun pari tajusi, ettei liitto toimisi. Ero pistettiin heti vireille. Marinkovic sanoi myöhemmin liiton kestäneen vain seitsemän tuntia. Givens oli aiemmin ollut naimisissa nyrkkeilijä Mike Tysonin kanssa vuoden verran.

Yhden päivän avioliiton onnen kokivat myös Zsa Zsa Gabor ja Felipe De Alba vuonna 1982. Näyttelijätär ja seurapiirinainen, joka tunnetaan sekä ulkonäöstään että pröystäilevästä elämäntyylistään avioitui meksikolaisen lakimiehen kanssa. Liitto ei kuitenkaan ollut laillinen, sillä vihkimisen aikaan Gabor oli vielä naimisissa seitsemännen aviomiehensä Michael O'Haran kanssa.

– Olen mahtava taloudenhoitaja. Jokaisen kerran kun jätän miehen, saan pitää hänen talonsa, Gabor on todennut pilke silmäkulmassa.

Kuusi tuntia

Hollywoodin pikaisimman liiton tittelin vievät ylivoimaisesti Rudolph Valentino ja Jean Acker, jotka ehtivät olla naimisissa kokonaiset kuusi tuntia! Näyttelijäpariskunta avioitui marraskuussa 1919. Uusi vaimo kuitenkin sulki suureksi rakastajaksi tituleeratun Valentinon hotellisviitin ulkopuolelle heti hääyönä. Kaikkien naisten palvoma seksisymboli koputteli oven takan parikymmentä minuuttia ennen kuin lähti kotiin. Acker kertoi, ettei hääyötä koskaan vietetty ja, että hän jätti Valentinon toisen naisen takia. Legendan mukaan Valentino, joka kuoli vuonna 1926 vain 31-vuotiaana jätti testamentissaan ex-vaimolleen perinnöksi yhden dollarin.

Teksti: MTV3 Helmi
Kuvat: Getty Images, MTV3

Lähteet: imdb.com, wikipedia.org

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.