Valtaosa Suomen korona-kuolemantapauksista on hoivakotien asukkaita – Helsingissä 48 vanhusta menehtynyt tautiin, Kiuruvedellä 11

Kahdeksan vanhusta on kuollut koronaan hoivakodissa Ylä-Savossa, myös henkilökuntaa sairastunut – tämä kaikki tiedetään 1:32
MTV Uutiset Live: Ylilääkäri kertoi aiemmin Ylä-Savossa ilmenneistä vanhusten koronakuolemista MTV Uutiset Liven haastattelussa

Suomessa on nykyhetken tiedon mukaan 72 korona-kuolonuhria. Tapauksista ainakin 59 on hoivakotien asukkaita.

Helsingissä hoivakodeissa raportoituja kuolemia on 48 ja Kiuruvedellä 11. Tiedot on ilmoitettu tänään.

Kiuruvedellä sijaitsevan ikäihmisten asumispalveluyksikkö Kallionsydämen asukkaista on tähän mennessä kuollut yhteensä 11 asukasta koronavirukseen.

Viime yönä koronaviruksen vuoksi menehtyi kaksi asukasta. Kaikki menehtyneet ovat olleet hyvin iäkkäitä, Ylä-Savon Sote kertoo tiedotteessaan.

Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi asumisyksikössä on muun muassa parannettu hygieniakäytäntöjä ja muutettu toimintatapoja siivous- ja pyykkihuollon osalta.

Korkea kuolleisuusriski

Osa asukkaista on edelleen oireilevia.

– Kaikki yksikön asukkaat ovat iäkkäitä, minkä vuoksi kaikki koronatartunnan saaneet asukkaat kuuluvat korkean kuolleisuusriskin piiriin. Kaikki Kallionsydämen asukkaat saavat tällä hetkellä asianmukaista hoitoa. On kuitenkin mahdotonta ennustaa, ilmeneekö yksikössä vielä lisää koronakuolemia. Turvaamme asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin parhaalla mahdollisella tavalla, johtava lääkäri Anssi Uutela Ylä-Savon sotesta sanoo tiedotteessa.

Koko asumispalveluyksikön henkilökunta ja asukkaat testattiin koronaviruksen varalta viime viikolla. Sama testaus uusitaan huomenna.

Kuolemia myös Helsingissä

Helsingissä kunnallisissa ja yksityisissä hoivakodeissa on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin yhteensä 48 asukasta, kertoo Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen. Kyse on eilisen luvusta.
Koronakuolemat hoivakodeissa ovat nousussa, koska viime viikolla tapauksia oli vain yhdeksän. Pikkaraisen mukaan useimmat tämän viikon aikana menehtyneet asukkaat olivat sellaisia, joiden altistuminen tartunnalle oli tiedossa ja joita tarkkailtiin ja hoidettiin.


Lue myös:

    Uusimmat