Hockey Night tekee paluun - ketkä saavat oranssit takit?

MTV3:lla vuosina 1995-2005 esitetty, legendaarinen, Hockey Night -jääkiekko-ohjelma tekee paluun CANAL+:lle. Paluun tekevä Hockey Night on kuitenkin sisällöltään ja ulkoasultaan jotain aivan muuta kuin ennen.

Vuosituhannen vaihteen Hockey Night -ohjelma muistetaan muun muassa oransseista takeista ja kommentaattori Timo Jutilasta sekä selostaja Mika Saukkosesta. Kenelle takit siirtyvät?

– Hockey Nightin oranssitakit eivät palaa lähetyksiin, sanoo CANAL+:n vastaava jääkiekkotuottaja Markus Autero.

Vaikka oranssit takit jäävätkin pölyttymään kaappiin, itse soihtu, eli vastuu kiekko-ohjelman sisällöstä, siirtyy vakaisiin käsiin. Hockey Night -tiimiin kuuluvat toimittaja Teemu Niikko, selostaja Antero Mertaranta, sekä vakuuttava asiantuntijakaarti: Hannu Aravirta, Juhani Tamminen, Jarmo Kekäläinen, Doug Shedden, Kari Jalonen, Mika Kortelainen ja Risto Dufva.

– Tarkoituksena on ollut kasata ykkösluokan tiimi. Piste. Se on ohjannut tekemistämme niin selostajavalinnoissa, asiantuntijakaartin rakentamisessa ja toimituskunnan rekrytoimisessa, Autero sanoo.

– Tiimissä on kiekkopersoonia, jotka ovat vuosien tai vuosikymmenten aikana kerryttäneet osaamistaan ja ymmärrystään tästä pelistä.

Uskomaton määrä kokemusta

Hockey Night -tiimillä on vyöllään tuhansia SM-liigaotteluita sekä pelaajana että valmentajana, satoja A-maaotteluita ja kymmeniä MM-kisoja. Tiimissä on muun muassa kaksi entistä Leijonien päävalmentajaa (Aravirta ja Shedden), entinen Leijona-kapteeni (Tamminen) sekä erittäin vankkaa osaamista Pohjois-Amerikasta omaava Kekäläinen.

Näkyvien henkilöiden taustalla on erittäin tärkeänä lisänä Ari Mennander, jokavahvistaa tiimiä sisältöosaamisessa.

Ruotsin kuuluisin tv-kommentaattori Niklas Wikegård on mukana Hockey Night -ohjelmassa tasaisin väliajoin.

– Wikegårdin lisäksi HN-tiimiin kuuluu myös "Pohjois-Amerikan kirjeenvaihtaja" Teemu Selänne. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa - kannattaa katsoa ohjelmia, Auterovihjaa.

Selostaminen on suomalaisille lähes pyhä asia. Hockey Night -tiimissä selostuksesta vastaa kokenut tiimi.

– Antero Mertaranta on CANAL+:n Leijona-selostaja niin EHT-turnauksissa kuin MM-kisoissakin. Televisioimme kaikki ottelut suorana, joten tiimiin tarvitaan useita tekijöitä. Mertarannan lisäksi selostustiimiin kuuluvat Juha Taivainen, Kimmo Porttila, Mika Saukkonen ja Sebastian Waheeb.

Hockey Night -nimi on Auteron mielestä yleisölle tuttu, ja siksi toimiva. Hockey Night palaa kuitenkin eetteriin täysin uudistettuna.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja