Mainos

Hockey Night tekee paluun - ketkä saavat oranssit takit?

MTV3:lla vuosina 1995-2005 esitetty, legendaarinen, Hockey Night -jääkiekko-ohjelma tekee paluun CANAL+:lle. Paluun tekevä Hockey Night on kuitenkin sisällöltään ja ulkoasultaan jotain aivan muuta kuin ennen.

Vuosituhannen vaihteen Hockey Night -ohjelma muistetaan muun muassa oransseista takeista ja kommentaattori Timo Jutilasta sekä selostaja Mika Saukkosesta. Kenelle takit siirtyvät?

– Hockey Nightin oranssitakit eivät palaa lähetyksiin, sanoo CANAL+:n vastaava jääkiekkotuottaja Markus Autero.

Vaikka oranssit takit jäävätkin pölyttymään kaappiin, itse soihtu, eli vastuu kiekko-ohjelman sisällöstä, siirtyy vakaisiin käsiin. Hockey Night -tiimiin kuuluvat toimittaja Teemu Niikko, selostaja Antero Mertaranta, sekä vakuuttava asiantuntijakaarti: Hannu Aravirta, Juhani Tamminen, Jarmo Kekäläinen, Doug Shedden, Kari Jalonen, Mika Kortelainen ja Risto Dufva.

– Tarkoituksena on ollut kasata ykkösluokan tiimi. Piste. Se on ohjannut tekemistämme niin selostajavalinnoissa, asiantuntijakaartin rakentamisessa ja toimituskunnan rekrytoimisessa, Autero sanoo.

– Tiimissä on kiekkopersoonia, jotka ovat vuosien tai vuosikymmenten aikana kerryttäneet osaamistaan ja ymmärrystään tästä pelistä.

Uskomaton määrä kokemusta

Hockey Night -tiimillä on vyöllään tuhansia SM-liigaotteluita sekä pelaajana että valmentajana, satoja A-maaotteluita ja kymmeniä MM-kisoja. Tiimissä on muun muassa kaksi entistä Leijonien päävalmentajaa (Aravirta ja Shedden), entinen Leijona-kapteeni (Tamminen) sekä erittäin vankkaa osaamista Pohjois-Amerikasta omaava Kekäläinen.

Näkyvien henkilöiden taustalla on erittäin tärkeänä lisänä Ari Mennander, jokavahvistaa tiimiä sisältöosaamisessa.

Ruotsin kuuluisin tv-kommentaattori Niklas Wikegård on mukana Hockey Night -ohjelmassa tasaisin väliajoin.

– Wikegårdin lisäksi HN-tiimiin kuuluu myös "Pohjois-Amerikan kirjeenvaihtaja" Teemu Selänne. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa - kannattaa katsoa ohjelmia, Auterovihjaa.

Selostaminen on suomalaisille lähes pyhä asia. Hockey Night -tiimissä selostuksesta vastaa kokenut tiimi.

– Antero Mertaranta on CANAL+:n Leijona-selostaja niin EHT-turnauksissa kuin MM-kisoissakin. Televisioimme kaikki ottelut suorana, joten tiimiin tarvitaan useita tekijöitä. Mertarannan lisäksi selostustiimiin kuuluvat Juha Taivainen, Kimmo Porttila, Mika Saukkonen ja Sebastian Waheeb.

Hockey Night -nimi on Auteron mielestä yleisölle tuttu, ja siksi toimiva. Hockey Night palaa kuitenkin eetteriin täysin uudistettuna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.