Mainos

HKL: Nämä kuljettajan virheet aiheuttivat raitiovaunun karkaamisen

Helsingin Ruoholahdessa tapahtuneen raitiovaunuonnettomuuden aiheutti kuljettajan toiminta.

HKL:n työryhmän selvityksen mukaan vaunusta ei löytynyt teknistä vikaa. Raitiovaunu 8 karkasi kuljettajalta Jätkäsaaren päätepysäkiltä viime keskiviikkona alkuillasta.

Tutkinnan mukaan kuljettaja teki useampia virheitä, joiden takia vaunu sai käskyn lähteä liikkeelle itsekseen.

Työryhmän tutkinnan perusteella turman aiheuttanut tapahtumaketju alkoi, kun kuljettaja poistui vaunusta jättäen kuljettajalaukun ohjaamon jalkatilaan. Laukku aktivoi turvalaitteen, jonka tehtävä on estää vaunun liikkuminen ilman kuljettajaa. Kuljettaja jätti myös vaunun virta-avaimen ajoasentoon. Molemmat toimenpiteet ovat ehdottomasti vastoin HKL:n kuljettajatoimintaa koskevaa ohjeistusta.

Kolmas virhe tapahtui, kun kuljettaja siirsi ajokahvaa huomaamattaan poistuessaan vaunusta. Tämä tapahtumakokonaisuus johti siihen, että vaunu sai lähtökäskyn ja lähti liikkeelle, kun kuljettaja sulki vaunun oven.

Vaunu lähti liikkeelle itsekseen linjan 8 päätepysäkiltä ja suistui kiskoilta Länsisatamankadun ja Tammasaarentien risteyksessä. Vaunun nopeus oli suistumishetkellä 50 km/h. Vaunussa ei turmahetkellä ollut ihmisiä, eikä kukaan loukkaantunut vaarallisesta tilanteesta huolimatta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.