HJK on saamassa jättipotin ex-hyökkääjästään – maalitykin siirrosta neuvotellaan, helsinkiläisseuran osuus voi nousta yli kahden miljoonan euron

HJK:n entinen maalitykki Alfredo Morelos on osoittautumassa lahjaksi, joka jatkaa antamistaan. Jo tovin skotlantilaisessa suurseurassa Rangersissa pelannut kolumbialainen on lehtitietojen mukaan jälleen vaihtamassa maisemaa.

Nyt 24-vuotias Morelos ehti vaikuttaa Helsingin Töölössä vain puolitoista kautta vuosina 2016 ja 2017, mutta hänen pestinsä HJK:ssa on muodostumassa seuralle paljon kentällä nähtyjä suorituksia merkittävämmäksi.

Arvioiden mukaan Morelos kiinnitettiin HJK:n riveihin noin 500 000 euron siirtosummalla lainapestinsä päätteeksi. Pian El Búfalo -lempinimellä tunnettu maalitykki siirtyi Helsingistä edelleen skottiseura Rangersiin tiettävästi miljoonan punnan eli noin 1,2 miljoonan euron siirtokorvauksella.

Yhteensä 27 maalia HJK:lle viimeistellyt Morelos siis myytiin eteenpäin yli tuplasti suuremmalla summalla kuin hänet seuraan hankittiin. Nyt tuittupäinen hyökkääjä on tuomassa Klubille jälleen lisää rahaa, kun loisto-otteet Rangersissa ovat viemässä häntä entistä isompiin ympyröihin.

Kun Morelos siirtyi Glasgow’hun kesällä 2017, Rangers ja HJK kirjasivat siirtopapereihin alkuperäisen korvaussumman lisäksi myös jatkosiirtopykälän, joka tuo Helsingin Sanomien tietojen mukaan suomalaisseuralle kymmenen prosenttia seuraavasta Morelosista maksettavasta siirtokorvauksesta.

Rangers neuvottelee tällä hetkellä tiukasti ranskalaisseura Lillen kanssa, joka on liikkeellä ostohousut jalassaan. Skottiseura on asettanut Morelosin "kiinteäksi" hinnaksi 20 miljoonaa puntaa.

Lillellä on pian rahaa hankintoihin, sillä se on itse kaupittelemassa Victor Osimhenia italialaisjätti Napoliin peräti 60 miljoonalla eurolla.

– On totta, että Morelos on pelaaja, joka kiinnostaa meitä. On myös totta, että hän on kiinnostunut Lillestä, ranskalaisseuran puheenjohtaja Gerard Lopez kertoi RMC Sportille skottilehti The Sunin mukaan.

– Olemme kuitenkin vielä keskellä neuvotteluita, mitään ei ole vielä sovittu.

Morelos on itse ilmaissut halunsa lähteä Skotlannista kovatasoisempaan liigaan.

Rahasummat ovat hurjia, eikä tässä yhtälössä HJK:n osuus ole lainkaan hullumpi. Jos Lille vastaa myöntävästi Rangersin hintapyyntöön, helsinkiläisseura kuittaa jatkosiirtopykälän avulla noin 2,2 miljoonaa euroa.

Summa olisi HJK:lle merkittävä. Vertailun vuoksi HJK:n koko pelaajabudjetti kaudella 2020 on seuran ilmoituksen mukaan yhteensä 1,6 miljoonaa euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja