Hilkka Ahteen tie AKT:n viestintäpäälliköksi

AKT:n puheenjohtaja Timo Rätyä työpaikkakiusaamisesta syyttäneellä Hilkka Ahteella on värikäs menneisyys: hän on entinen voimistelutähti, komedianäyttelijä ja konkurssin tehnyt yrittäjä.

Hilkka Ahde syntyi Valkeakoskella vuonna 1957. Koulutukseltaan Ahde on lastentarhanopettaja, ja hän on työskennellyt muun muassa päiväkodin johtajana, Kauppalehden myyntineuvottelijana, Lastenklinikoiden kummien toiminnanjohtajana ja yksityisyrittäjänä.

Vuonna 2003 Ahde valittiin AKT:n viestintäpäälliköksi ja AKT:n lehden päätoimittajaksi. Samaan aikaan Ahde jätti yrityksensä Hilma Oy:n konkurssihakemuksen.

Ahde oli Suomen ensimmäinen rytmisen voimistelun tähti 1970-luvulla lajin rantautuessa Suomeen. Vuonna 1992 ilmestyneessä Uuno Turhapuro - Suomen tasavallan herra presidentti -elokuvassa Ahde näyttelee kuningatar Silviaa.

Ahde juonsi Suomen Tietoviisas -visailuohjelmaa vuosina 1994-1996.

Myös poliittista taustaa Ahteelta löytyy. Oulussa asuessaan hän toimi Oulun kaupunginvaltuuston jäsenenä vuosina 1985-1988. Vuonna 2003 Ahde pyrki eduskuntaan, mutta äänet eivät riittäneet läpimenoon.

Hilkka Ahteen puoliso on entinen SDP:n kansanedustaja Matti Ahde. Pariskunnalla on kolme lasta: vuonna 1977 syntynyt Timo, 1980 syntynyt Juha-Matti sekä 1982 syntynyt Tiina.

(MTV3 - Wikipedia)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja