Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen riemuissaan yllätysmitalista – suorituksesta ytimekkään ylistävä kommentti

MTV:n kisatiimi analysoi: Tämä ratkaisi MM-viestihopean Suomelle – "Neljä onnistumista se vaati" 1:40
MTV:n kisatiimi analysoi: Tämä ratkaisi MM-viestihopean Suomelle – "Neljä onnistumista se vaati"

Maastohiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen iloitsi perjantaina Suomen joukkueen mitalitilin aukeamista Planican MM-kisoissa, mutta erityisesti sitä, että pitkä odotus miesten viestimitalista päättyi viimein.

Hopea oli hieman yllättävä, mutta kauan kaivattu yllätys. Sitä olivat hiihtämässä Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Niko Anttola.

– Kyllä sitä mitalia on viime vuosina jahdattu, mutta aina jääty niukasti ulos. Tänään kaikki neljä miestä onnistui, ja silloin mitali on mahdollinen, Pasanen sanoi Ylen haastattelussa.

Hänen mielestään kilpailu sujui suomalaisten ennakkoon tekemän käsikirjoituksen mukaan. Niskasen oli määrä kasvattaa etumatkaa muihin, ja niinhän joukkueen menestynein hiihtäjä teki.

Pasasen suojateista Hakolalla oli hyvin rikkonainen kausi, ja Niskanen sairastui ennen kautta koronaan. Lähtökohdat olivat vielä kauden alussa vaikeat, mutta hopea heitti vaikeuksia taka-alalle.

Niskanen kertoi Ylelle sanoneensa ankkuri Anttolalle, että tämä saa lähteä päätösosuudelle paineitta, koska niitä mitaleita ei ole aiemminkaan tullut.

Maalissa hopeanelikon oli helppo myhäillä ja nauttia Planican maalialueelta kuuluneesta kovasta kannustuksesta.

– Meillä on tehty hienoa työtä pitkällä tähtäimellä. Nyt se napsui kohdalleen, ja tämä on kova juttu. Hopea Norjan takana, Hyvärinen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat