Hierontatekniikka haltuun: Näin peset nahkakäsineet itse!

Talven jäljiltä nahkakäsineet ovat jo nähneet parhaimmat päivänsä. Poimi vinkit käsineiden onnistuneeseen pesuun.

Kevätauringon lämpö voimistuu pikku hiljaa, ja pian on aika laittaa talvitakit, -hatut ja hanskat talvisäilöön. Myös nahkakäsineet on hyvä pestä, eikä niitä tarvitse edes kiikuttaa pesulaan.

Tärkeintä nahkahanskojen pesussa on rasvainen saippua ja huolellinen kuivaus.

Pesu:

Kaada vatiin kädenlämpöistä, 37 asteista, vettä. Laita käsineet käteen. Kostuta käsineet ja hiero niihin vähän rasvaista hienosaippuaa (esim Marseille-saippuaa) aivan kuin pesisit käsiäsi. 

Pese nahkakäsineet ja muut nahkatuotteet aina runsaasti rasvaa sisältävillä saippuoilla, tavallinen saippua kuivattaa nahkaa.

Jatka käsien hieromista yhteen, ja hankaa likaisimpia kohtia. Jos käsineet ovat hyvin likaiset, hankaa niitä ensin sappisaippualla.

Huuhtelu:

Kun käsineet on saippuoitu ja puhdistettu, huuhtele ne kädenlämpöisessä vedessä niin, että ne ovat yhä käsissäsi. Hiero samalla sormiasi ja käsineitä yhteen.

Vedä käsineet pois varovasti ja painele niitä froteepyyhkeellä.

Kuivaus:

Ripusta ilmavaan paikkaan kuivumaan. Kun käsineet ovat vielä hieman kosteat, laita ne takaisin käsiisi ja hiero niitä varoen, että nahka pehmittyy. Laita sitten kuivumaan vaakatasoon pyyhkeen päälle huoneenlämpöön. 

Ei tarvitse säikähtää vaikka käsineet tuntuisivat hieman koppuraisilta kun otat ne käyttöön, ne kyllä pehmenevät entiselleen pian.

Lue myös:

    Uusimmat