Herttuatar Catherine ja prinssi William ojensivat auttavan kätensä koronaviruksesta kärsiville briteille – ja julkaisivat painavan viestin mielenterveydestä

Kuningatar Elizabeth piti puheen kansalle koronatilanteesta 4:24

William ja Catherine painottavat jälleen mielenterveyden tärkeyttä.

Monien muiden tavoin prinssi William ja herttuatar Catherine tekevät tällä hetkellä käytännössä kaikki työnsä etänä kotoaan käsin. Tällä viikolla BBC haastatteli herttuaparin videoyhteyden avulla, puhuen Williamin ja Catherinen kanssa mielenterveyden ylläpitämisen tärkeydestä vaikean poikkeustilanteen aikana. 

Pätkä haastattelusta julkaistiin herttuaparin virallisella Instagram-tilillä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Yhteydessä pysyminen, positiivisena pysyminen ja se, että pystyy puhumaan ystävien ja perheenjäsenten kanssa, on välttämätöntä, prinssi William totesi haastattelussa. 

Herttuatar Catherine korosti puolestaan haastattelussa sitä, kuinka ihmiset todennäköisesti suhtautuvat vastedes hyvin eri tavalla niihin, jotka "taistelevat koronaviruspandemian etujoukoissa", tarkoittaen tällä erityisesti terveydenhuollon ammattilaisia. 

William ja Catherine julkaisivat perjantaina 17. huhtikuuta Every Mind Matters -hyväntekeväisyyskampanjansa yhteistyössä Englannin julkisen terveydenhuollon kanssa. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pitämään huolta mielenterveydestään poikkeustilanteessa. Brittiläisten tutkimusten mukaan 85 prosenttia maan aikuisista on huolissaan koronaviruksen vaikutuksista elämäänsä. Yli puolet on vastannut pandemian vaikuttaneen heidän hyvinvointiinsa sekä lähes puolet on kertonut kärsineensä vakavasta ahdistuksesta. 

Kampanja pyrkii auttamaan erityisesti niitä, kenellä on korkea riski saada mielenterveysongelmia ja se kannustaa kaikkia rekisteröitymään sivustolle saadakseen oman, räätälöidyn suunnitelman mielenterveytensä edistämiselle, kertoo Independent

William ja Catherine ovat olleet äänekkäitä mielenterveyden hoidon puolestapuhujia pitkään. Erityisesti prinssi William sekä hänen pikkuveljensä prinssi Harry ovat puhuneet vuosien saatossa avoimesti siitä, millainen vaikutus heidän äitinsä prinsessa Dianan traagisella kuolemalla oli heidän mielenterveyteensä. Diana menehtyi traagisesti elokuussa 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa. William oli tuolloin 15-vuotias ja Harry 12-vuotias. 

Lue myös:

    Uusimmat