Henry Tikkanen viimeistelee Bocuse d' Or -kisan ruokiaan

Keittiömestari Henry Tikkanen on valmistautunut huolella ensi tammikuussa Lyonissa pidettävään Bocuse d' Or -kilpailuun. Kotimaan lisäksi hän on valmentautunut maailmankuuluun kokkikisaan mm. tanskalaisen keittiömestarin Jens P. Kolbeckin kanssa. Viime mainittu kokkaksi itsensä kisassa hopeasijalle vuonna 1993.

Bocuse d' Or -kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Vuoden 2001 kokin Henry Tikkasen assistenttina on Jenni Kaikkonen. Molemmat työskentelevät ravintola G.W. Sundsmansissa Helsingissä. Suomesta kuuluu kilpailun tuomaristoon keittiömestari Jarmo Vähä-Savo. Kisa käydään 28. ja 29. tammikuuta, ja kilpailijoita on 24 maasta.

Tehtävänä on valmistaa kala- ja lihavati 12 hengelle viidessä ja puolessa tunnissa. Pääraaka-aineina ovat tällä kertaa norjalainen vuonolohi, ranskalainen naudanfilee ja häränhännät. Molempiin vateihin kuuluu lisäksi kolme vapaavalintaista lisäkettä sekä kastike.

Tikkasen kilpailumenu Ranskassa: meriravuilla, persiljalla ja pinjansiemenillä päällystettyä Norjan vuonolohta. Pähkinävoilla parfumoitu merirapukastike. Miedosti savustetulla silavalla ja tateilla aromatisoitua häränseläkettä. Tummaa punaviini-lakritsakastiketta. Rapeaksi paistettua häränhäntää sekä ankanmaksaa ja punajuuriconsomme. Vaikka menu on pääpiirteissään valmis, yksityiskohtia hiotaan yhä.

Henry Tikkanen ja Jenni Kaikkonen edustavat Suomea Lyonissa. Lämpimän ruoan pääraaka-aineena on ranskalainen naudanfilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja