Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Henry Tikkanen viimeistelee Bocuse d' Or -kisan ruokiaan

Henryn hopeavati
Henryn hopeavatiCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 27.11.2002 15:58

Keittiömestari Henry Tikkanen on valmistautunut huolella ensi tammikuussa Lyonissa pidettävään Bocuse d' Or -kilpailuun. Kotimaan lisäksi hän on valmentautunut maailmankuuluun kokkikisaan mm. tanskalaisen keittiömestarin Jens P. Kolbeckin kanssa. Viime mainittu kokkaksi itsensä kisassa hopeasijalle vuonna 1993.

Bocuse d' Or -kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Vuoden 2001 kokin Henry Tikkasen assistenttina on Jenni Kaikkonen. Molemmat työskentelevät ravintola G.W. Sundsmansissa Helsingissä. Suomesta kuuluu kilpailun tuomaristoon keittiömestari Jarmo Vähä-Savo. Kisa käydään 28. ja 29. tammikuuta, ja kilpailijoita on 24 maasta.

Yksityiskohtia hopeavadillaYksityiskohtia hopeavadillaCopyright MTV Oy 2002

Tehtävänä on valmistaa kala- ja lihavati 12 hengelle viidessä ja puolessa tunnissa. Pääraaka-aineina ovat tällä kertaa norjalainen vuonolohi, ranskalainen naudanfilee ja häränhännät. Molempiin vateihin kuuluu lisäksi kolme vapaavalintaista lisäkettä sekä kastike.

Tikkasen kilpailumenu Ranskassa: meriravuilla, persiljalla ja pinjansiemenillä päällystettyä Norjan vuonolohta. Pähkinävoilla parfumoitu merirapukastike. Miedosti savustetulla silavalla ja tateilla aromatisoitua häränseläkettä. Tummaa punaviini-lakritsakastiketta. Rapeaksi paistettua häränhäntää sekä ankanmaksaa ja punajuuriconsomme. Vaikka menu on pääpiirteissään valmis, yksityiskohtia hiotaan yhä.

Henry TikkanenHenry TikkanenCopyright Alma Media Oyj 2001

Henry Tikkanen ja Jenni Kaikkonen edustavat Suomea Lyonissa. Lämpimän ruoan pääraaka-aineena on ranskalainen naudanfilee.

Lisää aiheesta:

Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmälläAjokortin opetusluvan voi saada nyt päivässäSaitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiiniaTutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneilleTämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:33
    Syöpä

    Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmällä

  • 11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä

  • 10:13
    Verkkohuijaukset

    Saitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!

  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • 06:53
    Ikääntyminen

    Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille