Henry Tikkanen viimeistelee Bocuse d' Or -kisan ruokiaan

Henryn hopeavati
Henryn hopeavatiCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 27.11.2002 15:58

Keittiömestari Henry Tikkanen on valmistautunut huolella ensi tammikuussa Lyonissa pidettävään Bocuse d' Or -kilpailuun. Kotimaan lisäksi hän on valmentautunut maailmankuuluun kokkikisaan mm. tanskalaisen keittiömestarin Jens P. Kolbeckin kanssa. Viime mainittu kokkaksi itsensä kisassa hopeasijalle vuonna 1993.

Bocuse d' Or -kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Vuoden 2001 kokin Henry Tikkasen assistenttina on Jenni Kaikkonen. Molemmat työskentelevät ravintola G.W. Sundsmansissa Helsingissä. Suomesta kuuluu kilpailun tuomaristoon keittiömestari Jarmo Vähä-Savo. Kisa käydään 28. ja 29. tammikuuta, ja kilpailijoita on 24 maasta.

Yksityiskohtia hopeavadillaYksityiskohtia hopeavadillaCopyright MTV Oy 2002

Tehtävänä on valmistaa kala- ja lihavati 12 hengelle viidessä ja puolessa tunnissa. Pääraaka-aineina ovat tällä kertaa norjalainen vuonolohi, ranskalainen naudanfilee ja häränhännät. Molempiin vateihin kuuluu lisäksi kolme vapaavalintaista lisäkettä sekä kastike.

Tikkasen kilpailumenu Ranskassa: meriravuilla, persiljalla ja pinjansiemenillä päällystettyä Norjan vuonolohta. Pähkinävoilla parfumoitu merirapukastike. Miedosti savustetulla silavalla ja tateilla aromatisoitua häränseläkettä. Tummaa punaviini-lakritsakastiketta. Rapeaksi paistettua häränhäntää sekä ankanmaksaa ja punajuuriconsomme. Vaikka menu on pääpiirteissään valmis, yksityiskohtia hiotaan yhä.

Henry TikkanenHenry TikkanenCopyright Alma Media Oyj 2001

Henry Tikkanen ja Jenni Kaikkonen edustavat Suomea Lyonissa. Lämpimän ruoan pääraaka-aineena on ranskalainen naudanfilee.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle