Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Henry Tikkanen viimeistelee Bocuse d' Or -kisan ruokiaan

Henryn hopeavati
Henryn hopeavatiCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 27.11.2002 15:58

Keittiömestari Henry Tikkanen on valmistautunut huolella ensi tammikuussa Lyonissa pidettävään Bocuse d' Or -kilpailuun. Kotimaan lisäksi hän on valmentautunut maailmankuuluun kokkikisaan mm. tanskalaisen keittiömestarin Jens P. Kolbeckin kanssa. Viime mainittu kokkaksi itsensä kisassa hopeasijalle vuonna 1993.

Bocuse d' Or -kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Vuoden 2001 kokin Henry Tikkasen assistenttina on Jenni Kaikkonen. Molemmat työskentelevät ravintola G.W. Sundsmansissa Helsingissä. Suomesta kuuluu kilpailun tuomaristoon keittiömestari Jarmo Vähä-Savo. Kisa käydään 28. ja 29. tammikuuta, ja kilpailijoita on 24 maasta.

Yksityiskohtia hopeavadilla
Yksityiskohtia hopeavadillaCopyright MTV Oy 2002

Tehtävänä on valmistaa kala- ja lihavati 12 hengelle viidessä ja puolessa tunnissa. Pääraaka-aineina ovat tällä kertaa norjalainen vuonolohi, ranskalainen naudanfilee ja häränhännät. Molempiin vateihin kuuluu lisäksi kolme vapaavalintaista lisäkettä sekä kastike.

Tikkasen kilpailumenu Ranskassa: meriravuilla, persiljalla ja pinjansiemenillä päällystettyä Norjan vuonolohta. Pähkinävoilla parfumoitu merirapukastike. Miedosti savustetulla silavalla ja tateilla aromatisoitua häränseläkettä. Tummaa punaviini-lakritsakastiketta. Rapeaksi paistettua häränhäntää sekä ankanmaksaa ja punajuuriconsomme. Vaikka menu on pääpiirteissään valmis, yksityiskohtia hiotaan yhä.

Henry TikkanenHenry TikkanenCopyright Alma Media Oyj 2001

Henry Tikkanen ja Jenni Kaikkonen edustavat Suomea Lyonissa. Lämpimän ruoan pääraaka-aineena on ranskalainen naudanfilee.

Lisää aiheesta:

Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?"Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026

  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?