Henkeäsalpaava hetki Tikkakoskella tallentui videolle – Hornet kiiti yli vain kymmenien metrien päästä

Baana 23: Hornet laskeutuu maantielle Tervossa 1:10
Katso Hornetin hurja laskeutuminen: "Korvista joutui pitelemään kiinni".

Ilmailukuvaaja tallensi kameraan henkeäsalpaavan hetken, kun Hornet laskeutui kohti maantietä Tikkakoskella.

Tikkakoskella aloitettiin tällä viikolla harjoittelu täysin uudella varalaskupaikalla Baana 23 -maantietukikohtaharjoituksen yhteydessä.

Tikkakosken uusi varalaskupaikka sijaitsee nelostiellä. Tien pääsivät "korkkaamaan" ilmavoimien BAE Hawk MK66, CASA C-295 sekä F/A-18 Hornet -lentokoneet.

Tilaisuutta keskiviikkona paikalla todistanut ilmailukuvaaja Tim Ollikainen kuvailee, että uusi varalaskupaikka näytti toimivan katsojen näkökulmasta erinomaisesti.

– Huomattavan erilainen baana kyseessä, kuin muut Suomesta löytyvät. Kiitotie ja ajokaista eritelty keskenään, kun muilla paikoilla kiitotie on autokaistojen päällä. Vaikuttavan näköistä ja varmasti vastaa hyvin tulevaisuudessa F-35 operointiin, Ollikainen kuvailee.

Kameraan tallentui hävittäjän laskeutuminen aivan yleisön yläpuolelta

Ollikainen tallensi videolle hetken, jossa F/A-18 Hornet -hävittäjä kaartaa laskeutumaan tielle aivan yleisön yläpuolelta. Hetki oli hänen mukaansa varsin hieno.

– Ei siinä kyllä montaa kymmentä metriä ollut, todella matalalta tultiin. Kumpare oli juuri siinä kohdalla jossa kuvasin, ihan korvista joutui pitelemään kiinni, hän kertoo.

Baana 23 on ilmavoimien maantietukikohtaharjoitus, jonka tarkoitus on ylläpitää ja kehittää Suomen ilmapuolustuksen valmiutta. Lentotoimintaa tapahtuu harjoituksen myötä aina 27. syyskuuta 2023 asti.

Lue myös:

    Uusimmat