Hemmottele herkuilla: Isänpäivän parhaat lahjavinkit

Yllätä ruokaa rakastava isä sunnuntaina maukkaalla aterialla tai vaikkapa kiinnostavalla ruokakirjalla. Makuja-osio kokosi lahjavinkit kaikenlaisille herkuttelija-isille!

Jokaiselle isälle varmasti se kaikista paras lahja on oman lapsen seura. Muista isiä siis ainakin isolla rutistuksella ja keitä vaikkapa onnittelukahvit, jos et halua hankkia varsinaista lahjaa.

Jos kuitenkin halut muistaa isää jollain pienellä tai isolla hankinnalla, kannattaa lahja valita ajatuksella. Ruokaa rakastavaa isää voi muistaa herkkuaterialla tai vaikkapa hyödyllisillä keittiövälineillä:

Kotikokin vermeet kuntoon

Kuten me kaikki tiedämme, useimmat miehet rakastavat kaiken maailman teknisiä vempeleitä. Jos isäsi tykkää hifistellä keittiössä, voisi sopiva isänpäivälahja olla jokin tarpeellinen tarvike ruoanlaittoa helpottamaan. Tässä muutama idea:

1. Kunnon kokkiveitsi
2. Kunnon paistinpannu
3. Grillitarvikkeita seuraavaa kesää varten
4. Pizzakivi
5. Laadukas monitoimikone

Erilaisista juomista kiinnostuneille isukeille voi hankkia vaikkapa laadukkaat viskilasit tai muita juomiin liittyviä tarvikkeita.

Kiinnostava kirjalahja herkuttelijalle

Tässä muutamia herkullisen tuoreita kirjauutuuksia lukemista rakastaville isille:

Viinipiru ja lupa läikyttää

Suomen luetuimman viinibloggaaja Viinipirun ja ViiniTV:n perustaja Arto Koskelon hykerryttävän hauska viiniteos tempaisee mukaansa jurommankin jässikän. Teos on loistava tapa saada olutta palvova isukki kiinnostumaan edes hieman viineistä, sillä tässä viiniaapisessa potkaistaan suomalaista viinipiiperrystä persuksille. Viinistä voi nääs nautiskella ilman turhaa fiinistelyäkin. Koskelon viiniaapinen sopii toki mainiosti myös jo valmiiksi viineistä kiinnostuneelle isille.

Uusi Mustamakkara

Jos isäsi on hämäläinen tai muuten vain kiinnostunut makkarasta, kannattaa lahjapakettiin pakata tuore "Chef" Santeri Vuosaran teos Uusi Mustamakkara. Tässä kirjassa tamperelaisen gastronomian kulmakivi näyttäytyy aivan uudessa valossa. Muista hankkia kirjan kylkeen myös paketillinen itse makkaraa, niin isukkisi pääsee heti kokkaushommiin.

Syötäväksi kasvatetut

Tiedostavalle isälle sopii mitä parhaiten tuore Tieto-Finlandia palkintoehdokas, ruokateollisuuden totuuksiin porautuva Elina Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut. Syötäväksi kasvatetut kertoo suomalaisten kanojen, sikojen ja nautojen elämästä kaunistelematta, mutta myös kauhistelematta.

Muru

Rakastaako isäsi haasteita? Jos isukin kädessä pysyy haarukan lisäksi myös keittiökauha, voisi sopiva lahja olla vaikkapa Vuoden ravintolaksi 2012 valitun Ravintola Murun tuore keittokirja. Reseptien joukosta löytyy yksinkertaisen hyviä annoksia myös innokkaille amatöörikokeille. Mukana on esimerkiksi legendaarinen Sir Lintsin paté. Muru-kirjan tekijänpalkkio ohjataan Näkövammaisten Keskusliitto ry:lle opaskoiran kouluttamista varten.

Kokkaa itse tai vie isä ravintolaan

Voit myös yllättää isäsi viemällä hänet syömään lempiravintolaansa tai sitten kokeilemaan jotakin täysin uudenlaista ruokaa. Erilaiset kokkauskurssit ovat myös hyvä vaihtoehto ruoanlaitosta innostuneelle isukille. Tarjolla on myös erilaisia alkeiskursseja, jos isipappa on vielä keittiössä hieman avuton. Herkullisen ruokalahjan voi loihtia myös itse. Ilahduta isää vaikka näillä:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja