Mainos

Helsingissä avataan tänään uusi Viro-keskus

Eesti Maja -nimisen Viro-keskuksen avajaisjuhlat järjestetään tänään 17. syyskuuta Suvilahden Kattilahallissa Helsingissä.

- Eesti Majan avaaminen on ollut unelmamme jo pitkään, iloitsee Viron matkailun edistämiskeskuksen aluejohtaja Toomas Tärk MTV3:n Huomenta Suomessa.

Viro-keskuksen tiloissa ryhtyvät toimimaan tärkeimmät Suomen ja Viron kulttuuri-, koulutus-, matkailu- ja taloussuhteita edistävät järjestöt.

- Suomalaiset matkailijat saavat keskuksesta monipuolista tietoa naapurimaasta, Tärk sanoo.

Turistien lisäksi Eesti Maja palvelee Suomessa asuvia virolaisia.

- Pääkaupunkiseudulla asuu yli 20 000 virolaissyntyistä henkilöä, joten heidän kotikulttuurinsa säilyttämisen kannalta on hienoa, että tällainen keskus saadaan avattua.

Viro-turismi hyvissä kantimissa

Tärkin mukaan viime kesä oli Virossa erittäin vilkas. Kesä oli yksi parhaimmista turistikausista vuosiin, ja etenkin suomalaisten matkustus naapuriin on lisääntynyt.

- Suomalaisten matkustajien kannalta viime kesä oli kaikkien aikojen paras. Viroa pidetään Suomessa mielenkiintoisena matkailukohteena.

Suomalaisten matkailu Viroon lisääntyi jopa 30 prosenttia viime kesänä. Talouden taantuma vaikuttaa Viro-turismiin: lähimatkailu on suositumpaa kuin aikaisemmin.

Tallinnan on yhä suomalaisten suosikkikaupunki Virossa. Muutkin kaupungit ovat kuitenkin pikkuhiljaa kasvattaneet suosiotaan.

- Oikea Viro löytyy kuitenkin Tallinnan ulkopuolelta, ja tavoitteemme onkin lisätä muiden alueiden matkailua entisestään, suunnittelee Tärk.

Keskuksen avajaisissa monipuolista ohjelmaa

Viro-keskuksessa on tänään avointen ovien päivä kello kymmenestä lähtien. Ohjelmassa on muun muassa design-näyttely, konsertteja sekä infoa Virosta.

Kello 16 alkaen järjestettävässä juhlallisessa avajaisseremoniassa puhuvat molempien maiden kulttuuriministerit, Tallinnan kaupunginjohtaja, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja, Viron Suomen-suurlähettiläs sekä Viro-keskuksessa toimivien järjestöjen edustajat.

Kello 18 Viro-keskuksen avajaisten kunniaksi esiintyvät Kauko Röyhkä ja Singer Vinger. Total Meloodia Show’ssa levyjä soittaa DJ Otso Kantokorpi.

Eesti Majaan ovat muuttaneet kesän aikana Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiön Suomen edustusto Enterprise Estonia, Viron matkailun edistämiskeskus, Viro-instituutti, Suomen Viro-yhdistysten liitto ja Tuglas-seura. Myös Tarton yliopisto avaa talossa oman toimipisteensä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.