Helsingin nettipalvelut tökkivät - syynä käyttöjärjestelmän muutos

Käyttöjärjestelmäpäivitykset aiheuttavat ongelmia Helsingin kaupungin tietojärjestelmissä.

Microsoftin Windows XP -käyttöjärjestelmän tuki loppui eilen eikä tietoturva-aukkoja korjaavia päivityksiä ei enää toimiteta. Helsingin kaupungin ja monen muun yrityksen ja yhteisön koneita päivitetään parhaillaan uuteen käyttöjärjestelmään.

Osastopäällikkö Helena Ylisipola Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta sanoo, että muutokset hidastavat verkkopalveluita.

– Koska kaikkia työasemia ei ole vielä korvattu Windows 7:llä, meillä on jotain rajoituksia esimerkiksi netin ja USB-tikkujen käytössä. Ainakaan minulla ei ole tietoa siitä, että meillä olisi tietoturvaa vaarantavia tapahtumia käynnissä. Eli nettihyökkäyksestä ei ole tietoa, Ylisipola kertoi MTV Uutisille. 

Vielä joulukuussa kaikista suomalaisista Windows-koneista, joilla selattiin verkkoa, noin joka seitsemäs toimi vanhalla Windows XP-käyttöjärjestelmällä.

Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa on vielä 5 000 tietokonetta, joissa pyörii vanha käyttöjärjestelmä. MTV Uutisten mukaan uusiminen kestää jopa toukokuun loppuun saakka.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja