Helsingin nettipalvelut tökkivät - syynä käyttöjärjestelmän muutos

Käyttöjärjestelmäpäivitykset aiheuttavat ongelmia Helsingin kaupungin tietojärjestelmissä.

Microsoftin Windows XP -käyttöjärjestelmän tuki loppui eilen eikä tietoturva-aukkoja korjaavia päivityksiä ei enää toimiteta. Helsingin kaupungin ja monen muun yrityksen ja yhteisön koneita päivitetään parhaillaan uuteen käyttöjärjestelmään.

Osastopäällikkö Helena Ylisipola Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta sanoo, että muutokset hidastavat verkkopalveluita.

– Koska kaikkia työasemia ei ole vielä korvattu Windows 7:llä, meillä on jotain rajoituksia esimerkiksi netin ja USB-tikkujen käytössä. Ainakaan minulla ei ole tietoa siitä, että meillä olisi tietoturvaa vaarantavia tapahtumia käynnissä. Eli nettihyökkäyksestä ei ole tietoa, Ylisipola kertoi MTV Uutisille. 

Vielä joulukuussa kaikista suomalaisista Windows-koneista, joilla selattiin verkkoa, noin joka seitsemäs toimi vanhalla Windows XP-käyttöjärjestelmällä.

Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa on vielä 5 000 tietokonetta, joissa pyörii vanha käyttöjärjestelmä. MTV Uutisten mukaan uusiminen kestää jopa toukokuun loppuun saakka.

 

Lue myös:

    Uusimmat